Στο Νοσοκομείο ο Walter Lassaly, o άνθρωπος που έφερε το Όσκαρ στα Χανιά

στο-νοσοκομείο-ο-walter-lassaly-o-άνθρωπος-που-έφερ-596487

Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύεται τις τελευταίες 10 μέρες ο Walter Lassaly, ο άνθρωπος που κέρδισε το Όσκαρ Φωτογραφίας το 1964 για την ταινία «Ζορμπάς», ένα αριστούργημα του κινηματογράφου που αποτελεί σήμα κατατεθέν του ελληνικού τουρισμού και ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι της πολιτιστικής διαφήμισης των Χανίων.

Πριν από μερικές μέρες ο Walter Lassaly είχε ένα ατύχημα σπάζοντας το ισχίο του και έκτοτε νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, ενώ η εικόνα του σύμφωνα με όσους τον έχουν δει παρουσιάζει σαφή βελτίωση.

Τον σπουδαίο βρετανό κινηματογραφιστή επισκέφτηκε στο Νοσοκομείο ο πρώην Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα (1996-1999) Michael Llewellyn-Smith, ο οποίος μίλησε κατά την έξοδό του στο zarpanews.gr, «Για μένα είναι μεγάλος δημιουργός του σινεμά και ο Ζορμπάς είναι μια καταπληκτική ταινία που αποδεικνύει το πόσο μεγάλος «άνθρωπος» είναι ο Λάσαλι».

Τον πρέσβη συνόδευσε ο αρχιτέκτονας και σπουδαίος σινεφίλ, Κώστας Μαυρακάκης ο οποίος όπως είπε για την κατάσταση της υγείας του Λάσαλι, «Αν και το χτύπημα φαινόταν ότι μάλλον θα ήταν οριστικό γι αυτόν, καθότι 91 ετών, η κατάστασή του είναι θαυμάσια αυτή την ώρα και όλα δείχνουν ότι θα το ξεπεράσει».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο άνθρωπος που έφερε το Όσκαρ στα Χανιά, από τα τέλη της δεκαετίας του 90′ μένει σε ένα σπίτι στον τόπο που τον καταξίωσε, το Σταυρό Χανίων όπου έχει επιλέξει να παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του, μαζί με τα σκυλιά και τους φίλους του και με θέα τον μοναδικό βράχο που έκανε αξιοσημείωτο τον τόπο μας σε όλο τον πλανήτη.

zarpanews.gr

One thought on “Στο Νοσοκομείο ο Walter Lassaly, o άνθρωπος που έφερε το Όσκαρ στα Χανιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook