Στο «Μουντομπάσκετ» 2014 η Ελλάδα….με wild card της FIBA

στο-μουντομπάσκετ-2014-η-ελλάδα-με-wild-card-τ-123357

basketΌπως αναμενόταν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ (FIBA) αποφάσισε να παραχωρήσει στην Ελλάδα μια wild card συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ, το οποίο θα διεξαχθεί φέτος, από τις 30 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου, στην Ισπανία.

Η Ελλάδα ήταν μια από τις τρεις χώρες της Ευρώπης που πήραν το «εισιτήριο», οι άλλες δύο είναι η Τουρκία και η Φινλανδία, ενώ στα γήπεδα της Ισπανίας θα βρίσκεται και η Βραζιλία.

Η χώρα μας απέτυχε να προκριθεί στο «Μουντομπάσκετ 2014» μέσω της κατάταξης στο «Ευρωμπάσκετ» της Σλοβενίας και μπήκε στη διαδικασία «πλειστηριασμού» μίας εκ των 4 wild cards, που έδωσε σήμερα στη Βαρκελώνη η ΦΙΜΠΑ. Δηλαδή, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ επέλεξε τις τέσσερις χώρες που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση, αν και δεν προκρίθηκαν από τις διοργανώσεις των ηπείρων τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιες χώρες που διεκδικούσαν τις τέσσερις wild cards ήταν οι εξής: Ελλάδα, Ρωσία,Τουρκία, Βραζιλία, Κίνα, Νιγηρία, Καναδάς, Βενεζουέλα, Ισραήλ, Φινλανδία, Πολωνία, Κατάρ και Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Να σημειωθεί ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη η κλήρωση για την Α’ φάση του «Μουντομπάσκετ» 2014

Πηγή: inewsgr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook