Στο Ηράκλειο η έδρα της τουριστικής σχολής | Ξεσηκωμός στον Άγιο Νικόλαο

στο-ηράκλειο-η-έδρα-της-τουριστικής-σχ-128098
tei touristika agios nikolaosΠικρία, έντονες αντιδράσεις και ξεσηκωμό προκαλούν οι προθέσεις του υπουργείου Τουρισμού που μεταξύ των άλλων αλλαγών αποφάσισε τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης (Αγίου Νικολάου) από τον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο. Δημοτική Αρχή και τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου αντιδρούν ήδη για το θέμα, αφού εδώ και χρόνια η Σχολή λειτουργούσε στην ανατολική Κρήτη, και είναι αποφασισμένοι να βάλουν «φρένο» στην απόφαση.
 Μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να εξεταστεί το θέμα, ενώ η δημοτική Αρχή με οργισμένη επιστολή απευθύνεται στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για το ζήτημα αυτό.

«Ύπουλο χτύπημα»

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στο υπουργείο Τουρισμού κάνοντας λόγο για ύπουλο και ανήσυχο «χτύπημα» στην κοινωνία και τον τουρισμό. Όπως σημείωσε, ακόμα, αν ανοίξει κανείς έναν χάρτη της Κρήτης θα καταλάβει πόσες δομές έχουν απομακρυνθεί από συγκεκριμένες πόλεις, γεγονός για το οποίο θα έπρεπε τα υπουργεία να ντρέπονται.
Οι βουλευτές Λασιθίου κ. Πλακιωτάκης και Δερμιτζάκης δήλωσαν και άγνοια για το θέμα και έκπληξη όταν ενημερώθηκαν για τις αποφάσεις που ελήφθησαν.
 
Η οργισμένη επιστολή του δημάρχου Αγίου Νικολάου
 
 
«Κυρία υπουργέ, όπως γνωρίζετε, λόγω καταγωγής, υπάρχει μια άδικη και ανισομερής κατανομή υπηρεσιών, δομών, σχολών σε βάρος πάντα του Λασιθίου.
Η ισόρροπη ανάπτυξη και ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι άγνωστο είδος στην Κρήτη και υπάρχουν διαχρονικές και μεγάλες ευθύνες για αυτή την κατάσταση.
Ο νομός Λασιθίου και η πρωτεύουσά του, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, βλέπουν συνεχώς να χάνονται οι ελάχιστες δομές που υπάρχουν, να αποψιλώνονται υπηρεσίες και βεβαίως ουδεμία πρόβλεψη υπάρχει για μια χωροθέτηση στη βάση μιας δίκαιης κατανομής.
Ο Άγιος Νικόλαος, που κρατά τα σκήπτρα του ποιοτικού τουρισμού, φιλοξενεί εδώ και χρόνια την ΑΣΤΕΑΝ, με στόχο να συνδεθεί η εκπαίδευση με την παραγωγή.
Ως κοινωνία, διά του Δήμου και όχι μόνο, έχουμε προσφέρει πάρα πολλά για τη λειτουργία της Σχολής, η οποία μάλιστα, παρά τους κλυδωνισμούς, λόγω των μέτρων, έχει μια ανοδική πορεία.
Έκπληκτοι όμως, εξοργισμένοι και απογοητευμένοι, πληροφορούμαστε την πρόθεσή σας να μεταφερθεί η μοναδική δομή τουρισμού του Αγίου Νικολάου στο διπλανό νομό του Ηρακλείου.
Προφανώς δεν μπορείτε να επικαλεστείτε οικονομικά κριτήρια, δεδομένου ότι ο Δήμος έχει προσφέρει έναν ιδιόκτητο χώρο για τη στέγαση της Σχολής.
 Θέλοντας επίσης να στηρίξουμε την προοπτική της Σχολής, έχουμε παραχωρήσει χώρο 15 στρεμμάτων στον τότε ΟΤΕΚ και στο υπουργείο σας σήμερα, για την εξασφάλιση μονιμότερων εγκαταστάσεων που θα έχουν κι άλλες προοπτικές.
Δεν κατανοούμε ως εκ τούτου αυτή την πρόθεση και θεωρούμε ότι βαλλόμεθα ευθέως, αδικούμαστε κατάφωρα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι, να στηρίξουμε τον τουρισμό μας με τα λίγα μέσα που μας αφήσατε, για να μπορέσουμε να περάσουμε στο αύριο.
Καταθέτουμε τις απόψεις μας στη διαβούλευση και ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν σώφρονες κινήσεις που θα οδηγήσουν όχι στη μετακίνηση αλλά στη στήριξη και αναβάθμιση της ΑΣΤΕΑΝ.
 Καλούμε τα κόμματα, τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη, το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, τους φορείς, τους πολίτες να προχωρήσουν στο αυτονόητο, στη στήριξη των προτάσεών μας, στην αντίδραση για τη μεταφορά της Σχολής, στη διεκδίκηση των δικαίων του τόπου μας, στην εφαρμογή κανόνων ισονομίας και ισοπολιτείας καθώς και ισόρροπης ανάπτυξης σε επίπεδο Κρήτης», καταλήγει η επιστολή του δημάρχου προς την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook