Στο αρχείο η έρευνα για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

στο-αρχείο-η-έρευνα-για-το-πόθεν-έσχες-τ-578723

Στο αρχείο τέθηκε ο φάκελος που είχε σχηματιστεί μετά από προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με αντικείμενο το «πόθεν έσχες» της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είχε υποχρέωση να καταθέσει κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατά το χρονικό διάστημα που ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.

Η εισαγγελική έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλλει ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

Με βάση το περιεχόμενο της αναφοράς, οι εισαγγελικές αρχές ανέλαβαν να διερευνήσουν, αν νόμιμα ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε συμπεριλάβει στην δική του δήλωση πόθεν έσχες και περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του, όπως και άλλα θέματα που αφορούσαν την απόκτηση από τη Μαρέβα Μητσοτάκη ενός ακινήτου 92 τμ στο Παρίσι.

Για το τελευταίο σκέλος της αναφοράς, η έρευνα συνεχίζεται από την Οικονομική Εισαγγελία, ενώ σε ότι αφορά το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν ερευνήθηκε από τις δικαστικές αρχές – απαγορεύεται η Δικαιοσύνη να ασχολείται με πολιτικά πρόσωπα σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών – η Βουλή, ήδη έχει καταλήξει στο ότι οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να διαλαμβάνουν στη δήλωση τους για το πόθεν έσχες περιουσιακά στοιχεία για τον ή την εν διαστάσει σύζυγό τους και όσο διαρκεί η διάσταση.

kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook