Στο «Αλλοδαπών» ο Άγγελος Φιλιππίδης

στο-αλλοδαπών-ο-άγγελος-φιλιππίδης-123739

filipidis«Μέσω εμού στοχεύουν τον πρώην πρωθυπουργό!» – Οι Τούρκοι έστειλαν στην Ελλάδα το σκεπτικό της απόφασης βάσει του οποίου άφησαν ελεύθερο τον πρώην διοικητή του ΤΤ

Μάχη δίνουν πλέον οι ελληνικές δικαστικές αρχές προκειμένου να πετύχουν την έκδοση του Αγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα κατά την εκδίκαση του δευτέρου εντάλματος σύλληψης από το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Εν τω μεταξύ στο Τμήμα Αλλοδαπών μεταφέρθηκε από το πρωί της Τρίτης ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές του Μάλτεπε.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν ήταν σαφές από δικονομικής απόψεως τι σημαίνει η μεταβολή αυτή, αλλά νομικοί κύκλοι στην Κωνσταντινούπολη εξηγούν ότι η μεταφορά στο Τμήμα Αλλοδαπών μπορεί να οφείλεται και στο δεύτερο ένταλμα σύλληψης το οποίο θα πρέπει να εκτελέσει η τουρκική δικαιοσύνη.

Μετά την απόρριψη από το τουρκικό δικαστήριο του πρώτου ελληνικού αιτήματος για έκδοση του Αγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα, η εισαγγελία Εφετών Αθηνών στέλνει στην Κωνσταντινούπολη νέα έγγραφα που θα ενισχύσουν το αίτημά της για έκδοση του πρώην προέδρου του ΤΤ στην Αθήνα προκειμένου να λογοδοτήσει στους Έλληνες ανακριτές για την υπόθεση των «κόκκινων δανείων».

Ειδικότερα, με απόφασή το αρμόδιο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποτελούμενο από τρία μέλη είπε όχι στην έκδοση του Αγγελου Φιλιππίδη στην Αθήνα με το σκεπτικό ότι το ένταλμα για τη σύλληψή του εκδόθηκε παράτυπα.

Από την πλευρά του ενώπιον των Τούρκων δικαστών, ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ φέρεται να υποστήριξε ότι η δίωξή του στην Ελλάδα είναι πολιτική καθώς ο ίδιος είναι φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα, όπως φέρεται να τόνισε η δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε μόνο και μόνο για να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Πλέον, η διαδικασία έκδοσης του Αγγ. Φιλιππίδη αναμένεται να πάρει χρόνο εν αναμονή και της εκδίκασης και του δεύτερου εντάλματος για την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Πηγή: protothema.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook