Στουρνάρας: Θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο αν βγαίναμε από το ευρώ

στουρνάρας-θα-ήμασταν-σαν-την-αίγυπτο-18056

Μετά το πέρας της σύσκεψης, που διήρκεσε περίπου 6 ώρες, ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τους επικεφαλής της τρόικας, κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου ανέφερε τα ξημερώματα ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

stournaras

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κανένα θέμα δεν έχει «κλείσει», αλλά οι δύο πλευρές συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό στο δημοσιονομικό κενό του 1 δισ. ευρώ για το 2013 και του άλλου 1 δισ. ευρώ για το 2014. Η Κυριακή θεωρείται η καταληκτική ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τόνισε πως η Ελλάδα προσδοκά από το Eurogroup να λάβει τη δόση η οποία θα είναι τέτοια που «θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας», αφήνοντας έτσι ανοιχτό να δοθεί η δόση με δόσεις. Ο πρωθυπουργός σήμερα θα διαπραγματευτεί για όλα» ανέφερε η ίδια πηγή.

Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το αργότερο μέχρι την Κυριακή. Σήμερα αναμένεται συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον πρωθυπουργό, αλλά και με τους υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Κυριάκο Μητσοτάκη και Γιάννη Μιχελάκη στα υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.

 Στουρνάρας: «Θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο»

Ο υπουργός Οικονομικών, εξαπέλυσε βολές κατά της αντιπολίτευσης, κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Αίγυπτο. «Έτσι θα ήμασταν, σαν την Αίγυπτο ή τη Συρία, αν βγαίναμε από το ευρώ όπως υποστήριζαν κάποιοι που έλεγαν να χρεοκοπήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook