Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο πρωθυπουργός

στον-πρόεδρο-της-δημοκρατίας-σήμερα-ο-197531

papoulias samarasΤη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, μετά την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, πρόκειται να ζητήσει από τον Κάρολο Παπούλια στις 12:00 σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Με τη διάλυση της Βουλής ξεκινά η προεκλογική περίοδος, που θα ολοκληρωθεί με το στήσιμο της κάλπης στις 25 Ιανουαρίου, όπως εισηγείται ο πρωθυπουργός.

Έτσι, από την Τρίτη τίθενται σε ισχύ όλοι οι περιορισμοί, όπως για παράδειγμα στις εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών.

Παράλληλα, με τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη προκήρυξη εκλογών, αρχίζει και ο προεκλογικός αγώνας των κομμάτων. Ήδη, οι κομματικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση, καταρτίζοντας τα ψηφοδέλτια.

Η πρώτη ατύπως προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, με τον Αλέξη Τσίπρα να χρησιμοποιεί υψηλούς τόνους.

Ούτως ή άλλως, η προεκλογική μάχη, ειδικά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αναμένεται να διεξαχθεί σε ιδιαίτερα πολωμένο κλίμα.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές διεργασίες, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον Φώτη Κουβέλη σχετικά με το ενδεχόμενο να ενταχθούν στελέχη της ΔΗΜΑΡ στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μορφή που θα πάρει η συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στα όργανα της ΔΗΜΑΡ.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει έναν επιπλέον πονοκέφαλο, το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου.

 

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook