Στις 7 Ιουνίου η εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ

στις-7-ιουνίου-η-εκλογή-νέου-προέδρου-το-227587

VENIZELOSΣτις 7 Ιουνίου θα διεξαχθεί η εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε στο οργανωτικό συμβούλιο του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η θητεία του δεν θα ανανεωθεί.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης υπογράμμισε παράλληλα ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη συναίνεση μας ως αντιπολίτευση” και δήλωσε υπέρ του να “βοηθήσουμε σε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αλλά αυτό αφήνει παντελώς αδιάφορο για την κυβέρνηση”. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε δε ότι «πρέπει να τιμήσουμε αυτό το μικρό 4,7% που μας ψήφισε και μας έδωσε συγκεκριμένη εντολή» και κάλεσε να ανταποκριθούν στο εθνικό καθήκον της αλήθειας. Εξαπέλυσε, επίσης, επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και αυστηρή κριτική κατά προσώπων της κυβέρνησης. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι ενώ του έλειπαν δύο έδρες για την αυτοδυναμία, «προτίμησε να συμβάλει εξ αρχής σε μία πολιτική τερατογένεση που είχε αποφασιστεί πολύ πριν από τις εκλογές». «Μετά από 55 ημέρες από το σχηματισμό της κυβέρνησης θα ορκιστούν οι τέσσερις αναπληρωτές υπουργοί!» σχολίασε, ενώ έκανε λόγο για «απόπειρα διείσδυσης στο χώρο της δεξιάς με ανταλλάγματα» πίσω από την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, με αναφορά σε «απώλεια μνήμης την περίοδο 2004 – 2009″, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

«Το τελευταίο που μπορώ να κάνω είναι να εγγυηθώ τη διαδικασία αλλά όχι να την υπαγορεύσω και σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, ενώ ξεκαθάρισε ότι η θητεία του δεν ανανεώνεται, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η επιλογή αυτή “θα βοηθήσει την παράταξη και τη χώρα”. “Το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει προς το μεγάλο Συνέδριο του και να περάσουμε από την αυτοκριτική στη βαθιά αυτογνωσία”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενόψει του Συνεδρίου στις 15 Μαίου, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι “το κόμμα λόγω της κρίσης έχει υποστεί τα τελευταία 5 χρόνια δινή ήττα”. Αναφέρθηκε και στην κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “κάποια στελέχη μας οδήγησαν σε απώλεια δυνατοτήτων και της τρίτης θέσης επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να φτιάξει ένα δικό του κόμμα”.

Η διαδρομή του ΠΑΣΟΚ μέχρι και την εκλογή του νέου Προέδρου έχει ως εξης: Στις 4 Μαίου θα ολοκληρωθεί το ηλεκρονικό μητρώο, στις 10 Μαίου η εκλογή Συνέδρων, Στις 15- 16 – 17 το έκτακτο πολιτικό Συνέδριο, όπου θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τον νέο Πρόεδρο και στις 7 Ιουνίου η εκλογή. Σύμφωνα με το κ. Βενιζέλο, “καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε μία διπλή πρόκληση: το ένα είναι το Συνέδριο που αποτελεί την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης και υπάρχει ένα ακόμα καθήκον να ασκούμε αντιπολίτευση με υπεύθυνο καλόπιστο σκοπό”.

Κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό, ανέφερε ότι “αγωνίστηκα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Σήκωσε το βάρος καταστάσεων, αλλά και των ανθρώπων που ντρόπιασαν την παράταξη” και πρόσθεσε ότι είναι λιγότερο το βάρος που σηκώνω για την τελευταία εκλογική ήττα. “Η θητεία μου ολοκληρώνεται, ήταν τριετία είναι μικρή ονομαστικά, αλλά γεμάτη ουσιαστικά.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook