Στις 36 πέρυσι οι επιχειρήσεις διάσωσης τουριστών στα Χανιά

στις-36-πέρυσι-οι-επιχειρήσεις-διάσωσης-149182

emak_diasosiΟύτε μια ούτε δύο αλλά 36 ήταν οι διασώσεις μόνο στα Χανιά, κατά τη διάρκεια της περσινής καλοκαιρινής περιόδου, επισκεπτών που έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της πραγματοποίησης φυσιολατρικών διαδρομών σε διάφορες ορεινές περιοχές.

Τα παραπάνω δήλωσε μιλώντας στον SUPER FM 89.6 ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Τάσος Κουρουπάκης, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλειο, επιχειρήσεων διάσωσης επισκεπτών που κινδύνευσε η ζωή τους.

Επισημαίνεται μάλιστα από τον Απρίλιο φέτος μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης 12 επιχειρήσεις δάσωσης.

Ο κ. Κουρουπάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ιδιαιτερότητες του περίφημου μονοπατιού Ε4 το οποίο χαρακτηρίζεται ως μια εξειδικευμένη διαδρομή που όμως για να το διασχίσει κάποιος πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένος αλλά και επαρκώς ενημερωμένος.

Τόνισε επίσης πως είναι απαραίτητο οι επισκέπτες και προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιου είδους περιπέτειες να έχουν την απαραίτητη ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητες της διαδρομής αλλά και να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα.

Ευχαρίστησε τέλος ο κ. Κουρουπάκης, τις υπηρεσίες, αλλά και τις ομάδες διάσωσης που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις σημειώνοντας πως το αμέσως επόμενο διάστημα τα γίνουν προσπάθειες από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την εξοικονόμηση κονδυλίων που θα διατεθούν στην πολιτική προστασία για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook