«Στις 15 Ιουνίου το «Ποτάμι» θα κάνει ιδρυτικό Συνέδριο – Από εκεί και πέρα δεν θα υπάρχει Θεοδωράκης»

στις-15-ιουνίου-το-ποτάμι-θα-κάνει-ιδ-134604

theodorakisΤην ημερομηνία του Ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματός του ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος τόνισε ότι στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και επισήμως η ίδρυση του κόμματος και θα συσταθούν τα όργανα.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ανακοίνωση ότι «το Ποτάμι θα έχει στις 15 Ιουνίου το ιδρυτικό του συνέδριο και τότε δεν θα υπάρχει Θεοδωράκης».

Στόχος του κόμματος είναι να μπορέσουν όλοι να συμμετάσχουν όλοι όσοι ανησυχούν για τη χώρα, ενώ διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν άμεσα όργανα, αλλά ο ίδιος παίρνει την πρωτοβουλία για τις όποιες κινήσεις

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για τους λόγους τους οποίους τον οδήγησαν στην ίδρυση κόμματος και την κάθοδο στον εκλογικό στίβο , εξηγώντας τις βασικές αρχές του κόμματός του «Το Ποτάμι».

Πρόσθεσε ότι «στο Ποτάμι φαινόμαστε προετοιμασμένοι γιατί είμαστε πολύ καλοί. Δεν υπάρχουν άλλα άτομα από πίσω» και πρόσθεσε ότι θα έλθουν και άλλες εκπλήξεις στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Αναφερόμενος στη γέννηση του κόμματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι «με έχουν κατηγορήσει για πάρα πολλά. Το μόνο που δεν έχει ειπωθεί για εμένα είναι ότι είμαι ένας εύκολος άνθρωπος για τους πλούσιους και τα συμφέροντα».

«Και μόνο η αντίδραση των μέσων εκείνες τις ημέρες έδειξε ότι δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση. Ούτε στο Mega γνώριζαν, εκτός από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο τον οποίο ενημέρωσα λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση» επισήμανε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» και πρόσθεσε «Ηταν εμφανής η αμηχανία των συναδέλφων γιατί κανείς δεν ήξερε το παραμικρό και για αυτό τον λόγο αρκετοί είπαν τα χειρότερα για εμένα».

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι όσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή είναι άνθρωποι που είχαν τις δουλειές τους και τα πήγαιναν καλά στη ζωή τους και αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν ένα βήμα στο κενό.

«Ο Θεοδωράκης δεν υπήρξε ποτέ ούτε προς ενοικίαση ούτε προς πώληση. Δεν είμαστε το plan b» απάντησε σχετικά με τις αιτιάσεις πως ίδρυσε το κόμμα για να καλύψει το κενό από την αποτυχία της Ελιάς.

Σημείωσε, πάντως, ότι το «Ποτάμι» δεν ιδρύθηκε για να εκπροσωπήσει το «παλιό». «Δεν θα συνεργαζόμουν με το παλιό σύστημα για να κάνω κάτι καινούργιο» είπε με νόημα.

Για την έξοδο στις αγορές

Χαρακτήρισε θετική την έξοδο στις αγορές αλλά επισήμανε ότι δεν είναι για πανηγυρισμούς. «Ο ασθενής σηκώθηκε από το κρεβάτι, έκανε κάποια βήματα, βγήκε στον διάδρομο, αλλά έχει γιατρευτεί ακόμη» τόνισε με νόημα.

Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο άνθρωποι που σκέφτονται εντελώς λάθος για την πραγματικότητα. Ο ένας πανηγυρίζει και ο άλλος καταστροφολογεί».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης βάζει σε πρώτο πλάνο την αύξηση της παραγωγής στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι η χώρα πρέπει να αρχίσει να παράγει, ενώ επισήμανε ότι οι ελληνικές εξαγωγές αντί να αυξάνονται πέφτουν συνεχώς.

Αναφορικά με την οικονομική πρόταση του κόμματος, ο κ. Θεοδωράκης, παραδέχθηκε ότι το «Ποτάμι» δεν έχει έτοιμο το οικονομικό του πλάνο, ωστόσο, τόνισε ότι μετά τις εκλογές θα παρουσιαστούν οι προτάσεις του.

Αποκάλυψε πάντως ότι το κόμμα έχει φτιάξει εννιά επιτροπές έξω από το κόμμα με προσωπικότητες της δημόσιας ζωής από εργάτες μέχρι επιχειρηματίες οι οποίες θα εκπονήσουν οικονομικά σχέδια για εννέα βασικούς τομείς της οικονομίας.

Επισήμανε πάντως ότι η χώρα χρειάζεται μια πολιτική σταθερότητα και μια εθνική προσπάθεια, καθώς αυτή τη στιγμή το εξωτερικό περιμένει από την Ελλάδα να ζητήσει κάποια πράγματα και ήρθε η στιγμή η χώρα να το κάνει.

Ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα παρουσιαστεί το σχέδιο του κόμματος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το οποίο έχει καταρτιστεί από ανθρώπους που έχουν δουλέψει, όπως πρώην στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook