Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 25χρονος Χανιώτης από το φόβο της βεντέτας

στις-φυλακές-κορυδαλλού-ο-25χρονος-χανι-278780

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθεί ο 25χρονος Χανιώτης για την ένοπλη επίθεση σε μπαρ-μεζεδοπωλείο εναντίον 24χρονου, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην Παλιά Πόλη των Χανίων. Σύμφωνα με απόλυτα ελεγμένες πληροφορίες του zarpanews.gr, ο Κορυδαλλός επελέγη για λόγους ασφαλείας, καθώς στις φυλακές Αγιάς είναι κρατούμενος ο δολοφόνος του πατέρα του και πατέρας του θύματος της τωρινής επίθεσης, ο οποίος εκτίει ποινή 11 χρόνων κάθειρξης. Ακόμη και οι φυλακές της Αλικαρνασσού όμως, θεωρήθηκαν κοντινές, καθώς η αναβίωση της βεντέτας ανησυχεί ιδιαίτερα τις Αρχές.

Στο μεταξύ, σήμερα οι γιατροί θα κάνουν μια πρώτη απόπειρα να «βγάλουν» το θύμα από το τεχνητό κώμα, μετά από τέσσερις μέρες στην εντατική του Νοσοκομείου Χανίων, για να δουν πώς ανταποκρίνεται. Υπενθυμίζουμε ότι ο 24χρονος δέχτηκε συνολικά τέσσερις σφαίρες στην κοιλιά και το κεφάλι από κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Στην απολογία του σήμερα το πρωί, ο 25χρονος αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αναγνωρίζοντας ότι προκάλεσε επικίνδυνη σωματική βλάβη αλλά δεν είχε σκοπό να σκοτώσει αλλά να τραυματίσει και υποστήριξε ότι η πράξη διαπράχθηκε σε βρασμό ψυχής. Υποστήριξε ότι η επίθεση έγινε από απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων άρα δεν θα μπορούσε να έχει αστοχήσει αν ήθελε να σκοτώσει και ότι το τραύμα στο κεφάλι προκλήθηκε όχι απευθείας αλλά από εξοστρακισμό βολής.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Γιώργος Περράκης, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε αναμενόμενη την απόφαση, ευχήθηκε καλή ανάρρωση στο θύμα και ζήτησε “να γίνει  από όλες τις πλευρές, μια συντονισμένη προσπάθεια να αποκατασταθεί η ηρεμία ανάμεσα στις οικογένειες”.

Φόβοι για βεντέτα

Ωστόσο, η ανησυχία για την εξέλιξη της βεντέτας παραμένει και η τοπική αστυνομία είναι σε επιφυλακή για την αποφυγή πράξεων αντεκδίκησης μετά το επεισόδιο της Δευτέρας.

Η μητέρα του 25χρονου έκανε έκκληση να πάψει η αντιδικία και να προστατευθούν τα παιδιά της, από τυχόν αντίποινα – ενώ συγγενείς και φίλοι παραμένουν στο σπίτι του θύματος και στους χώρους του νοσοκομείου. Στις περιοχές όπου διαμένουν οι οικογένειες του δράστη και του θύματος, υπάρχει έντονος προβληματισμός για το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση.

Υπενθυμίζουμε πως το αιματηρό περιστατικό της Δευτέρας, έχει τις ρίζες του στο 2011, όταν στη διάρκεια καυγά, ο πατέρας του σημερινού θύματος είχε σκοτώσει τον πατέρα του σημερινού δράστη. Για τη δολοφονία εκτίει ποινή 11 ετών φυλάκισης καθώς το Δικαστήριο του αναγνώρισε σειρά ελαφρυντικών. Το περιστατικό είχε συμβεί στο σπίτι της οικογένειας του τότε δράστη στα Τσικαλαριά, όπου το θύμα είχε πάει μετά από καυγά που είχαν τα παιδιά τους, στο σχολείο. Ακολούθησε διαπληκτισμός με αποτέλεσμα ο δράστης να βγάλει το όπλο και να πυροβολήσει στο αέρα, για εκφοβισμό. Η σφαίρα όμως κατέληξε στο παιδί του που από το μπαλκόνι ακριβώς από πάνω, παρακολουθούσε το επεισόδιο. Τότε, ο δράστης θολωμένος και θεωρώντας ότι έχει σκοτώσει το ίδιο του το παιδί, κυνήγησε και σκότωσε τον πατέρα του άλλου παιδιού. Το παιδί του δράστη τελικά έζησε και πρόκειται για τον αδελφό του σημερινού θύματος ενώ το παιδί του νεκρού είναι ο σημερινός δράστης.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 25χρονος Χανιώτης από το φόβο της βεντέτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook