Στις φλόγες τα Χανιά! Τιτάνιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής | Απεγκλωβισμός ατόμων στην Κίσσαμο | Photos

στις-φλόγες-τα-χανιά-τιτάνιες-προσπάθ-667420

Συνεχής ενημέρωση

Μια νύχτα κόλασης πέρασαν τα Χανιά, καθώς πολλές περιοχές του νομού παραδόθηκαν στο έλεος της φωτιάς.

Σε ύφεση τα μέτωπα | Επαγρύπνηση για αναζοπυρώσεις

Ειδικότερα και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που από τη νύχτα έκαιγαν σε Σφηνάρι, Παλαιά Ρόυμματα, Κακόπετρο, Κάμπο και Λίμνη Κυδωνίας.

Σε Ρούμματα και Κακόπετρο, Φωτακάδο, Μεσκλά και Φουρνέ, οι φωτιές είχαν τεθεί υπό  έλεγχο από τις πρωινές ώρες.

Δυνάμεις της Π.Υ. παραμένουν στα σημεία προκειμένου να αποτρέψουν πιθανότητες αναζοπύρωσης.

Μάλιστα στην περιοχή του Κάμπου της Κισσάμου κατά την διάρκεια της νύχτας, έγινε και επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, οι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στις πλατείες των χωριών, καθώς οι φωτιές έφταναν σχεδόν έξω από τα σπίτια τους.

Επίσης στην κοινότητα Κάμπος σύμφωνα με πληροφορίες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ενω πρόβλημα υπάρχει και στα τηλέφωνα.

Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λογο για μεγάλες καταστροφές σε γεωργικά μηχανήματα, ζωικό κεφάλαιο και ελαιόδενδρα.

Ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης μιλώντας στον SUPER FM 89,6 σημείωσε πως, όσοι έχουν πληγεί από τις φωτιές θα πρέπει να δηλώσουν τις ζημιές τους στις υπηρεσίες του δήμου.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν στα Χανιά από όλη την Κρήτη, κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες, για την επιχείρηση κατάσβεσης στις παραπάνω περιοχές.

Παράλληλα, υπό έλεγχο τέθηκαν τη νύχτα, φωτιές που εκδηλώθηκαν σε Σταλό, Ανατολικό Σέλινο, Κοντόπουλα, Φαλάσαρνα, Μεσκλά και αλλού.

Σημειώνεται πως το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν εξαιρετικά δύσκολο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν από τη νύχτα σε όλο το νομό.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετεχείχαν κλιμάκια επίσης από τους δήμους Κισσάμου και Πλατανιά, καθώς και κάτοικοι των περιοχών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook