Χανιά | Στις προτάσεις της κυβέρνησης για το πακέτο Γιούνκερ ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης

χανιά-στις-προτάσεις-της-κυβέρνησης-γ-370560

Στις προτάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης για ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ μπήκε ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης, μαζί με τα λιμάνια της Σούδας και του Ηρακλείου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες.

Ο κ. Δέδες κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στα Χανιά και ειδικότερα στο αεροδρόμιο Χανίων και τον Οργανισμό Αναπτυξης Κρήτης, σε δηλώσεις γνωστοποίησε και την παρακάτω εξέλιξη λέγοντας πως ο Βόρειος Οδικός Άξονας είναι το νούμερο ένα έργο για το νησί.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Έκανε δε λόγο για πλήρη αποπεράτωση του ΒΟΑΚ σημειώνοντας πως το ποσό που απαιτείται φθάνει 1,5 δις ευρώ, χωρίς πάντως διόδια.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών ανάφερε πως ο ΒΟΑΚ περιλαμβάνεται «στις προτάσεις εκείνες που κατά αξιολόγηση και προτεραιότητα τέθηκαν στην παρουσίαση του περιφερειακού συνεδρίου της Ε.Ε στην Λιουμπλιάνα ώστε να τύχουν άμεσα της τελικής αντιμετώπισης που προσδοκούμε στην ένταξη τους στο σχεδιασμό Γιούνκερ.»

Ο κ. Δέδες είπε πως τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται και η ανάρτηση του στο σχετικό πόρταλ που έχει δημιουργηθεί.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι «θεωρούμε πως είναι ένα έργο που προσελκύει έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και περιμένουμε πως θα είναι ένα έργο πιλότος της συνεργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού σε νέα βάση.

Πολύτιμο εργαλείο σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι είπε ο κ. Δέδες και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης με την νέα του διοίκηση, καθώς και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους.

Τέλος ο κ. Δέδες σημείωσε πως ζητούμενο για το έργο είναι η δημιουργία μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού που θα εκμεταλλευτεί τις ήδη υπάρχουσες μελέτες ώστε να υπάρχει πλήρης και ολοκληρωμένη μελέτη για τον ΒΟΑΚ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook