Στη μαφία της Νέας Υόρκης 42χρονος Χανιώτης

στη-μαφία-της-νέας-υόρκης-42χρονος-χανιώ-126018

nea yorkiΟ ομογενής Χρήστος Φασαράκης από τα Χανιά, φέρεται να είναι ανάμεσα στους 24 συλληφθέντες στην ιταλοαμερικανική επιχείριση κατά της μαφίας.

Επτά συλλήψεις έγιναν στη Νέα Υόρκη και 17 στη Ρώμη.

Το FBI και οι ιταλικές αρχές εξάρθρωσαν νέα συμμαχία λαθρεμπορίου ναρκωτικών μεταξύ της μαφίας της Καλαβρίας Ντραγκέτα και ενός διαβόητου συνδικάτου εγκλήματος της Νέας Υόρκης.

Το 2008, μία άλλη κοινή επιχείρηση με την ονομασία «Παλαιά Γέφυρα» (Old Bridge), οδήγησε στη σύλληψη 80 μαφιόζων από τη Σικελία και τη Νέα Υόρκη

Σε μια κοινή επιχείρηση με την ονομασία «Νέα Γέφυρα» (New Bridge), το FBI και η ιταλική αστυνομία συνέλαβαν 7 άτομα στη Νέα Υόρκη και 17 στην Ιταλία, ενώ τουλάχιστον 40 ακόμα άνθρωποι ειδοποιήθηκαν ότι έχουν τεθεί υπό έρευνα.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος και αδικήματα που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα, ανακοίνωσε το FBI. Αναφέρεται επίσης ότι οι ύποπτοι συμμετείχαν σε ένα διακρατικό δίκτυο διακίνησης ηρωίνης και κοκαΐνης.

Οι επτά συλληφθέντες στη Νέα Υόρκη δήλωσαν αθώοι στο δικαστήριο κατά την απαγγελία κατηγοριών. Ο Έλληνας ομογενής αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατ. δολαρίων

Ο 42χρονος Φασαράκης εργαζόταν στην τράπεζα Alma Bank του Μπρούκλιν και κατηγορείται πως «ξέπλυνε» περισσότερα από 500.000 δολάρια, χρήματα από εμπόριο ναρκωτικών και όπλων. Αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης για 20 χρόνια.

«Οι δύο εγκληματικές ομάδες συνεργάστηκαν με σκοπό να δημιουργήσουν ένα σχέδιο διακίνησης κοκαΐνης και ηρωίνης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιταλίας», δήλωσε ο Τζορτζ Βενιζέλος, επικεφαλής του FBI στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: newsit.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook