Στη Θεσσαλονίκη ο «Αγροτικός Αύγουστος»

στη-θεσσαλονίκη-ο-αγροτικός-αύγουστ-66076

agrotikosaugoustos3Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Αρχαία Αγορά της πόλης, φιλοξενείται αυτές τις μέρες ο «Αγροτικός Αύγουστος», η έκθεση – θεσμός των Χανίων, που για φέτος έχει στο επίκεντρο το πιστοποιημένα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της Κρήτης: Βιολογικά, Προστατευόμενης  Ονομασίας  Προέλευσης και  Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

Χθες τα εγκαίνια

Παρουσία του υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη, πολλών στελεχών της αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα τα εγκαίνια της έκθεσης.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, επισήμανε την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα που σε συνεργασία με τον τουρισμό, μπορεί να δείξει το δρόμο της εξόδου από την κρίση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους ιδιαίτερους δεσμούς που ενώνουν τα Χανιά με την Θεσσαλονίκη.

agrotikosaugoustos2Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, επεσήμανε τη σημασία που έχει ο θεσμός του Αγροτικού Αυγούστου για το νομό Χανίων, «με απόηχο σε όλη την Ελλάδα, μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις τόσο εδώ, στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά

“Είναι μια γιορτή της Κρητικής γης, ένα φεστιβάλ γεύσεων, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο”, τονίζοντας την ανάγκη επιβολής ενός νέου διατροφικού προτύπου που θα βασίζεται στα τοπικά ποιοτικά προϊόντα και ανάδειξης του πρωτογενούς τομέα σε «βαριά βιομηχανία» για τη χώρα μας, μαζί με τον τουρισμό.

Στην τελετή των εγκαινίων,  παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, Γιώργος Τραχαλάκης και το Δ.Σ. της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με ώρες λειτουργίας  10.00 -14.00 και 18.00 – 22.00 έως την Κυριακή 2 Ιουνίου.

agrotikosaugoustos

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook