Στη δικαιοσύνη το υπ. Υγείας για τους διοικητές των Νοσοκομείων που αρνούνται να παραιτηθούν

στη-δικαιοσύνη-το-υπ-υγείας-για-τους-δι-232965

nosokomeio-xanionΣτη δικαιοσύνη φαίνεται πως θα αποταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας, για το θέμα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, που αρνούνται να παραιτηθούν, όπως τους έχει ζητήσει με έγγραφό του ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός, τους είχε καλέσει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους έως τις 30 Απριλίου, ωστόσο, μέχρι σήμερα, ελάχιστοι έχουν ανταποκριθεί στο αίτημά του.

Ως εκ τούτου, το υπουργείο Υγείας, μελετά νομικό τρόπο απομάκρυνσή τους, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διασφαλίσει ότι δε θα υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις.

Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών που αρνούνται να παραιτηθούν, υποστηρίζουν ότι έχουν υπογράψει τριετή σύμβαση με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) όπου υπάγονταν, και κατέχουν τη θέση μετά από επιλογή της Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ.

Στα παραπάνω, πηγές του υπουργείου Υγείας αφήνουν αιχμές για «δήθεν αξιολόγηση» την οποία αμφισβητούν και κάνουν λόγο «για επιλογή με το γνωστό κομματικό τρόπο».

Πηγή: ereportaz.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook