Στη Βουλή η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση στην κρητική τσικουδιά

στη-βουλή-η-μεγάλη-φορολογική-επιβάρυ-25370

tsikoudiaΟ Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Νέα Κρήτη» αναφορικά με τη μεγάλη φορολογική επιβάρυνση στην παραγόμενη κρητική τσικουδιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυβέρνηση σχεδιάζει να φορολογήσει με τρία (3) ευρώ ανά λίτρο την κρητική τσικουδιά. Οι αποσταγματοποιοί θεωρούν ότι για την εξέλιξη αυτή πιέζουν οι εισαγωγείς αλκοολούχων ποτών και οι βιομήχανοι ποτοποιίας της χώρας.

Επίσης θεωρούν ότι τα προσκόμματα τα οποία δημιούργησε η κυβέρνηση πέρυσι το καλοκαίρι (περιορισμός των ποικιλιών σταφυλιών για παραγωγή τσικουδιάς κ.τ.λ.) θα ενταθούν εφέτος με στόχο να πληγεί, έως αφανισμού, η παραγωγή καλής και φθηνής τσικουδιάς από τις μικρές μονάδες απόσταξης του διαθέτουν.

Επειδή η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα νέο οικονομικό πλήγμα σε αποσταγματοποιούς και αγρότες θα συμβάλλει δε καθοριστικά στην εξαφάνιση του παραδοσιακού αυτού κρητικού προϊόντος, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook