«Στηρίζουμε 100% το ΝΑΤΟ» λένε Μέι και Τράμπ

στηρίζουμε-100-το-νατο-λένε-μέι-και-τρά-490815
US Trump Britain

Τη δέσμευσή των χωρών τους απέναντι στο ΝΑΤΟ επανεβεβαίωσαν οι Ντόναλντ Τραμπ και Τερέζα Μέι από την Ουάσιγκτον, με την Βρετανίδα πρωθυπουργό να τονίζει κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος στηρίζει «100%» τη Συμμαχία.

Η Τερέζα Μέι, η πρώτη ξένη ηγέτης που συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ, έφτασε σήμερα στον Λευκό Οίκο με φορτωμένη «ατζέντα».

Ανάμεσα στα ζητήματα που ετέθησαν στο τραπέζι, όπως ήταν άλλωστε και αναμενόμενο, ήταν και μια μελλοντική εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι θα εργαστούν για να ενισχυθούν οι εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Βρετανίας. «Μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία είναι εθνικά συμφέρουσα και για τις δύο χώρες» τόνισε η κ. Μέι.

Η Βρετανία δεν μπορεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για μια εμπορική συμφωνία πριν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά ο κ. Τραμπ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θέλει μια «γρήγορη συμφωνία» αμέσως μετά από αυτό.

Ο κ. Τραμπ, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το προγραμματισμένο τηλεφώνημα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν το Σάββατο, επιχείρησε να καθησυχάσει την ανησυχία για την άρση των αμερικανικών κυρώσεων.

«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο» είπε ο κ. Τραμπ, τονίζοντας παράλληλα ότι μια «υπέροχη σχέση» με χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα θα είναι «θετική και όχι αρνητική».

Με τη σειρά της, η κ. Μέι ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τη θέση της Ε.Ε. για τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

«Ήμασταν σαφείς ότι θέλουμε να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία του Μίνσκ» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις δεν θα αρθούν μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Η κ. Μέι αποκάλυψε, παράλληλα, ότι ο κ. Τραμπ αποδέχτηκε την πρόταση της Βασίλισσας Ελισάβετ και σκοπεύει να επισκεφτεί τη Βρετανία κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook