Στην Τράπεζα Χανίων η ΑΒΕΑ | Αποκλειστικό zarpa.gr

στην-τράπεζα-χανίων-η-αβεα-αποκλειστι-126344

ABEA_BANKΕξαγορά – «βόμβα» της ΑΒΕΑ, της ιστορικότερης ίσως Χανιώτικης εταιρίας, που έχοντας εξασφαλίσει πλέον την κεφαλαιακή της επάρκεια, θα διεκδικήσει με όρους μέλλοντος την παρουσία της στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Η εξαγορά του 51% της εταιρίας από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, αποτελεί ουσιαστικά την απάντηση της διοίκησης της ΑΒΕΑ, στο δίλημμα «εκκαθάριση» ή «εκσυγχρονισμός», μετά από 120 και πλέον χρόνια λειτουργίας και μπροστά στο τέλος της εποχής των συνεταιρισμών, όπως τους γνωρίσαμε.

MARAKAKIS XANION«Η τράπεζα δίνει μεγάλη έμφαση στη βοήθεια προς τον επιχειρηματικό κόσμο και ιδιαίτερα στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η αγορά της ΑΒΕΑ που σήμερα ολοκληρώθηκε», τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στο zarpa.gr, ο πρόεδρος της Τράπεζας Χανίων.

Όπως εξήγησε, η εξαγορά έγινε: «με τον ίδιο σχεδιασμό και με την ίδια λογική, όπως έγινε και η εξαγορά της ΒΙΟΧΥΜ», ενώ «θα ακολουθήσουν και άλλες τοπικές επιχειρήσεις, τις οποίες η τράπεζα, θα αγκαλιάσει, θα χρηματοδοτήσει και θα εξυγιάνει για να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας αλλά και για να φέρουμε πλούτο στον τόπο μας».

Το μέλλον

Ο κ. Μαρακάκης, μίλησε στο zarpa.gr, για το όραμά τους, για μια ΑΒΕΑ σύγχρονη και ισχυρή και στους τρεις τομείς της δραστηριότητάς της, το λάδι, το σαπούνι και την πυρήνα.

Τα εργοστάσια και ο μηχανικός εξοπλισμός θα εκσυγχρονιστούν, νέα προϊόντα θα βγουν στην αγορά και μέσα από το «πάντρεμα» παράδοσης και καινοτομίας, η εταιρία θα διεκδικήσει πλέον τη θέση που της αναλογεί στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Ιστορία

Με ιστορία από το 1889, η ΑΒΕΑ, με το λάδι της και το πράσινο σαπούνι της, είναι στα σπίτια όλων των Χανιωτών, ως γεύση και μυρωδιά διαχρονική.

Υπό την διοίκηση αστικών οικογενειών της πόλης, το 1917 υπογράφει το πρώτο καταστατικό της, υπό την κυβέρνηση της εθνικής αμύνης.

Από το 1951 γίνεται συνεταιριστική και ενώνει τη μοίρα της με αυτήν του συνεταιριστικού κινήματος στην Ελλάδα, τις επόμενες δεκαετίες, καταφέρνοντας ωστόσο, να επιβιώσει, κάνοντας μάλιστα, πριν από δέκα χρόνια, μια πολύ σημαντική προσπάθεια εκσυγχρονισμού, με την μετεγκατάστασή της από το ιστορικό εργοστάσιο της Νέας Χώρας, σε σύγχρονες μονάδες σε Αγροκήπιο και Κεραμιά.

 

One thought on “Στην Τράπεζα Χανίων η ΑΒΕΑ | Αποκλειστικό zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook