Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

στην-ολομέλεια-το-νομοσχέδιο-για-τη-νε-78905

vouliΑκόμη μια δύσκολη συνεδρίαση αναμένεται στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς στις 10:00 σήμερα, Παρασκευή, αρχίζει η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στη σκιά της αντιπαράθεσης για το μέλλον των εργαζομένων της ΕΡΤ και των αντιδράσεων για τη λειτουργία της ΔΤ.

Το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ έγινε την προηγούμενη εβδομάδα δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τον εισηγητή του συγκυβερνώντος κόμματος Γ. Ντόλιο να επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια για τη διάταξη που αφορά την μεταβατική περίοδο. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν όλα τα άλλα κόμματα.

Το κλίμα είναι φορτισμένο εξαιτίας της απόσυρσης του άρθρου 108 για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ από το πολυνομοσχέδιο, μετά τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ. Ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής σκοπεύει να επαναφέρει τη ρύθμιση με κάποιες βελτιώσεις σε επόμενο νομοσχέδιο, πιθανότατα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι απαντούν αρνητικά στο τελεσίγραφο να αποχωρήσουν εντός των επομένων 24ωρων από το ραδιομέγαρο.

«Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα επανέλθουν μετά τα όποια νέα δεδομένα φέρει η κατάθεση της τροπολογίας «που παζαρεύει τις αποζημιώσεις των εργαζομένων» με «αντάλλαγμα» να εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο και να παραδώσουν εν λευκώ το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, την ενημέρωση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία που παράγουν», τονίζουν σε ανακοίνωση τους.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από τη Βουλή απευθυνόμενος σε πολιτικό κόμμα είπε ότι το «μαύρο θα φύγει». Ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης όταν ερωτήθηκε σχετικά με τη ΔΤ είπε ότι βγήκε βιαστικά στον αέρα, χωρίς να είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, διότι  έπρεπε να φύγει το «μαύρο».

»Για την αλήθεια μπορεί να απαντήσει μόνο η κυβέρνηση. Εμείς μόνο να επισημάνουμε ότι το «μαύρο» δεν είναι δεν έγινε και δεν μπορεί να γίνει ποτέ ζήτημα ενός κόμματος. Η δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι υπόθεση της κοινωνίας. Ένα 24ωρο πριν, με επικεφαλής τον κ. Βορίδη, εξαπολύθηκε το μπαράζ μιας συντονισμένης επιχείρησης απαξίας όσων εργάστηκαν και εργάζονται στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ σημειώνουν ότι «η στοχευμένη ανάδειξη του «πίνγκ – πονγκ» μεταξύ των «καλών» και των «κακών» της κυβέρνησης για το ύψος των αποζημιώσεων των απολυμένων εργαζομένων, σε βασικό θέμα του διαλόγου για το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι ένα ακόμη δείγμα αναξιοπιστίας».

 

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook