Στην Κω με δύο ώρες καθυστέρηση το «Ελ. Βενιζέλος»

στην-κω-με-δύο-ώρες-καθυστέρηση-το-ελ-276537

Με δύο ώρες καθυστέρηση έφτασε την παρασκευή στην Κω το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της εταιρείας «Anek Lines», που αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, προκειμένου να εγκατασταθούν σε αυτό περίπου 2.500 μετανάστες.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος», στη ναύλωση του οποίου προχώρησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είχε φτάσει στην Κω από τις 11:00 το πρωί, ωστόσο, βρισκόταν για περίπου δύο ώρες πέντε ναυτικά μίλια μακριά από το λιμάνι και… έκοβε βόλτες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είχε παρουσιαστεί κάποιο γραφειοκρατικό ζήτημα με τη διεκπεραίωση εγγράφων.

Η εντολή που είχε δοθεί στο πλήρωμα ήταν να περιμένουν σε μικρή απόσταση κι έξω από το λιμάνι της Κω μέχρις να λυθεί το θέμα. Τελικά, το πρόβλημα διευθετήθηκε και το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του νησιού το μεσημέρι.

Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά κι οι λιμενικές αρχές της Κω, σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr μαζί τους, επισήμαναν πως η κατάπλευση του πλοίου έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 κι ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα. Μάλιστα, από το υπουργείο Ναυτιλίας σχολίαζαν πως ίσως να έχει κίνηση στο λιμάνι της Κω κι έτσι να μη μπορεί ακόμη να καταπλεύσει το πλοίο, ενώ οι λιμενικές αρχές του νησιού σημείωσαν πως χώρος στο λιμάνι υπάρχει και παρέπεμψαν στο υπουργείο για περισσότερες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται πως προκειμένου να μπορέσουν να φιλοξενηθούν σε αυτό οι περίπου 2.500 μετανάστες, ώστε να εξομαλυνθεί η έκρυθμη κατάσταση, έγιναν, τροποποιήσεις στους περισσότερους χώρους, ενώ ξηλώθηκε όλο το ξενοδοχειακό μέρος του πλοίου.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνολικά διαθέτει 2.200 κλίνες, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων στις οποίες θα διαμένει το 110μελές πλήρωμα, ενώ οι διαδικασίες που ξεκίνησαν μερικές ημέρες πριν, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών σε αυτό ήταν πυρετώδεις. Οι προμήθειες που διαθέτει το πλοίο σε φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα κι είδη πρώτης ανάγκης, ακόμη, με βάση πηγές επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσης των μεταναστών που θα μεταφερθούν σε αυτό για τουλάχιστον ένα μήνα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το «Ελευθέριος Βενιζέλος», τέλος, είναι το ίδιο καράβι που έδεσε για 1,5 μήνες στο λιμάνι του Αργοστολίου έπειτα από τους δύο μεγάλους σεισμούς που ταρακούνησαν την Κεφαλονιά στις αρχές του 2014, φιλοξενώντας  πάνω από 1.000 σεισμόπληκτους.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook