Στην Κρήτη τρεις προτάσεις της Telegraph για το καλύτερο φαγητό | Photos

στην-κρήτη-τρεις-προτάσεις-της-telegraph-για-τ-318472

Τις προτάσεις των συντακτών της για τα 10 καλύτερα μέρη στην Ελλάδα για φαΐ και ποτό παρουσίασε στους αναγνώστες της η γνωστή βρετανική εφημερίδα «Telegraph» και τους καλεί μέσω αυτών να γνωρίσουν την υπέροχη ελληνική κουζίνα.

Στο top 10 βρίσκονται ΄τα παρακάτω μέρη της Κρήτης
Μπακάλικο, Αχαρνές, Κρήτη

Η Κρήτη είναι παγκοσμίως γνωστή για την κουζίνα της, την μεσογειακή της διατροφή και τα ξεχωριστά τοπικά προϊόντα της. Το ντελικατέσεν «Μπακάλικο» στην κεντρική πλατεία του χωριού προσφέρει ένα ολοήμερο ταχύρυθμο σεμινάριο προς 110 ευρώ το άτομο.

Δρόμοι κρασιού, Κρήτη

Έχοντας να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές «διαδρομές», οι οποίες είτε θα σας οδηγήσουν σε κάποιο τοπικό μαγαζί να διαλέγετε ανάμεσα στις δεκάδες λιχουδιές του νησιού είτε θα σας στείλει σε κάποιο οινοποιείο της περιοχής για να δοκιμάσετε τα ξεχωριστά κρασιά του, στο Ηράκλειο της Κρήτης μπορείτε να ανακαλύψετε τα μυστικά της ελληνικής γαστρονομίας, από 80 ευρώ το άτομο.

The Mourtzanakis Residence, Κρήτη

Μόλις 10 λεπτά από την Αγία Πελαγία βρίσκεται το αγρόκτημα του Μουρτζανάκη με τις καλλιέργειες του εθνικού μας δέντρου, της ελιάς. Εδώ οι επισκέπτες θα μάθουν όσα χρειάζεται για το αιωνόβιο φυτό με μαθήματα που ξεκινούν από 20 ευρώ το άτομο την ημέρα.

Verina Suites & Astra, Σίφνος

Μαθήματα για τα υλικά και την παρασκευή τοπικών εδεσμάτων αλλά και γενικότερα της ελληνικής κουζίνας στο νησί-πατρίδα του Νίκου Τσελεμεντέ. Το κόστος του σεμιναρίου ξεκινά από τα 22 ευρώ το άτομο.

Σελήνη – Σαντορίνη

Στο νησί της Σαντορίνης με τα δεκάδες τοπικά προϊόντα που μόνο εδώ βρίσκεις, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα μαθήματα που προσφέρει το φημισμένο εστιατόριο του χωριού  Πύργος, «Σελήνη» και τα οποία ξεκινούν από τα 75 ευρώ ή να παρακολουθήσει το 8ημερο γαστρονομικό πακέτο του International Kitchen που περιλαμβάνει μια πλήρη εμπειρία με ξεναγήσεις, παρασκευές και γεύματα στα 2.200 ευρώ.

Cooking Lessons, Τήνος

Το ολοήμερο σεμινάριο από την Cooking Lessons στο νησί της Τήνου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα γεύμα τριών πιάτων και επίσκεψη στην τοπική εταιρεία παραγωγής μπύρας «Νήσος» κοστίζει 150 ευρώ.

Cooking Lessons, Αμπελάκια, Θεσσαλία

Η ίδια Cooking Lessons προσφέρει μια αντίστοιχη γαστρονομική εμπειρία στο χωριό Αμπελάκια στην Θεσσαλία, με παρόμοια τιμή που περιλαμβάνει και πρωινό, καθώς και επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο.

Kinsterna Hotel, Μονεμβασία

Το πολυτελές ξενοδοχείο στο οίκημα του 17ου αιώνα με το υπέροχο σπα, προσφέρει μαθήματα στους επισκέπτες του για την ελληνική κουζίνα για 200 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ένα πλήρες γεύμα.

Κατώγι Αβέρωφ, Ήπειρος

Το 15 δωματίων boutique ξενοδοχείο στο Μέτσοβο που τ όνομα του φέρει το γνωστό κρασί, προσφέρει εκτός από μοναδική φιλοξενία; και ειδικά μαθήματα οινολογίας με επισκέψεις στο ξεχωριστό του κελάρι και δοκιμασία κρασιού, καθώς και καθαρά ελληνικό πρωινό στην τιμή του δωματίου που ξεκινά από τα 80 ευρώ.

 

Ξενοδοχείο Κρίτσα, Πήλιο

Στο γνωστό χωριό της Πορταριάς, το παραδοσιακό ξενοδοχείο «Κρίτσα» προσφέρει μαθήματα ελληνικής κουζίνας με επισκέψεις σε τοπική φάρμα και με τιμές που ξεκινούν από τα 70 ευρώ το άτομο.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook