Στην Κρήτη σαν «μάνα εξ ουρανού» η εξισωτική αποζημίωση

στην-κρήτη-σαν-μάνα-εξ-ουρανού-η-εξισ-410035

Σημαντική οικονομική ανάσα για τους δικαιούχους Κρητικούς της εξισωτικής αποζημίωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού με τα χρήματα αυτά θα μπορέσουν να προμηθευτούν τώρα τα εφόδια που χρειάζονται οι επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα για το χειμώνα σε καλύτερες τιμές, όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Κατσανέβας, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι τα ποσά πιστώθηκαν χθες το απόγευμα στους λογαριασμούς τους.

Πανελλαδικά, πάνω από 83 χιλιάδες δικαιούχοι έλαβαν από 1.100 ευρώ κατά μέσο όρο από ένα συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 91 εκατομμύρια ευρώ.

Σε επίπεδο Κρήτης, οι δικαιούχοι ανέρχονται στις 10.651 άτομα. Τα περισσότερα χρήματα έλαβαν οι Ρεθεμνιώτες επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα, λαμβάνοντας κατά μέσο όρο 1.633 ευρώ έκαστος. Στον αντίποδα οι Λασιθιώτες έλαβαν κατά μέσο όρο μόλις 753 ευρώ, ενώ σε Ηράκλειο και Χανιά 1.500 και 1.400 περίπου ευρώ αντίστοιχα. Όλων των κρητικών οι αποδοχές κατά μέσο όρο ξεπερνούν τον πανελλαδικό μέσο όρο, εκτός των Λασιθιωτών.

pinakas1Ανησυχούν ωστόσο έντονα οι επαγγελματίες της υπαίθρου για το πλαφόν που μπαίνει στη συνδεδεμένη ενίσχυση του αιγοπρόβειου κρέατος για τις εγχώριες φυλές ελευθέρας βοσκής με το κριτήριο των 120 κιλών γάλακτος ανά ζώο και των τουλάχιστον 6 τόνων συνολικά.

Ανακοίνωση Συλλόγου Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων Το μέτρο της συνδεδεμένης ενίσχυσης ήρθε να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα όπως το πετσόκομμα των ενισχύσεων της εξισωτικής αποζημίωσης, της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο, των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, την φορολεηλασία του εισοδήματος, την αύξηση του ΦΠΑ σε 24% στα μέσα και στα εφόδια, στις άδειες σταυλικών εγκαταστάσεων, κ.ά.(..)

pinakas2neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook