Στην Κρήτη ο Κινέζος Πρωθυπουργός

στην-κρήτη-ο-κινέζος-πρωθυπουργός-152612
lee_Resizer_kritiΜε ολιγόλεπτη καθυστέρηση έφθασε απόψε στην Κρήτη ο Κινέζος πρωθυπουργός, στα πλαίσια της τριήμερης περιοδείας του στην χώρας μας , αποδεικνύοντας  αν μη τι άλλο με την κίνηση του αυτή , τη σημασία που έχει γι αυτόν το νησί του Μίνωα και οι κάτοικοι του.
 
Με διαφοροποιημένο το πρόγραμμα του αντί για ώρα άφιξης  που προβλεπόταν στις 6:20 στο Ηράκλειο, το Κινεζικό αεροσκάφος τροχοδρόμησε στο Ν.Καζαντζάκης τελικά αρκετά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 6:45.
 
Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τον υποδέχτηκε η Υπουργός Τουρισμού ,Όλγα Κεφαλογιάννη , ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης , ο Δήμαρχος Ηρακλείου αλλά και εκπρόσωποι φορέων, ενώ πολύ αυστηρά και  τα μέτρα ασφαλείας με την παρουσία αστυνομικών σε κάθε σημείο περιμετρικά του αερολιμένα για να μην υπάρξουν απρόοπτα στην επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη.
 
Τι θα ζητήσει ο Στ. Αρναουτάκης από τον Κινέζο πρωθυπουργό
Πάντως, όλα τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στο επενδυτικό ενδιαφέρον των Κινέζων αναφορικά με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι. Η έκπληξη έρχεται, όμως, από αλλού, αφού – όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr – η Περιφέρεια Κρήτης «ποντάρει» στο τεράστιο ενδιαφέρον οικονομικά επιφανών Κινέζων για το νησί μας, καθώς λατρεύουν τα ειδυλλιακά τοπία και απολαμβάνουν τις διακοπές στην Κρήτη, οπότε πολλοί αναζητούν να επενδύσουν στο χώρο των ακινήτων για να αποκτήσουν δικό τους σπίτι στο νησί!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιφερειάρχης Κρήτης σκοπεύει, στη συνάντηση που θα έχει το Σάββατο στις 9 π.μ. με τον Κινέζο πρωθυπουργό στο ξενοδοχείο Creta Maris, να θέσει επί τάπητος το ενδιαφέρον των Κινέζων για την αγορά ακινήτων και μάλιστα κυρίως κατοικιών άνω των 200.000 ευρώ.
Βάζουν «στο μάτι» κατοικίες και βίλες
Με το δεδομένο ότι σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της «ΚΡΗΤΗ TV» η αγορά εξοχικής κατοικίας στην Κρήτη έχει υποστεί καθίζηση κατά 50%, οι επενδυτικές κινήσεις των Κινέζων θα μπορούσαν να δώσουν «ανάσα» στους ιδιοκτήτες κατοικιών αλλά και να διασφαλίσουν τονωτική «ένεση» στην αγορά ακινήτων που έχει «βαλτώσει». Πάντως, πολλοί παράγοντες της αγοράς βλέπουν το ενδιαφέρον των Κινέζων ως μοναδική ευκαιρία ώστε να γίνουν επενδύσεις, μέσω ανακαινίσεων ενδεχομένως να διαμορφωθούν θέσεις εργασίας και με την αγορά πολυτελών κατοικιών να αυξηθεί και το τουριστικό ρεύμα προς το νησί μας.
Τουρισμός – εξαγωγές- έρευνα
Πάντως ο περιφερειάρχης Κρήτης αναμένεται να θέσει στον κ. Λι Κετσιάνγκ ακόμη τα εξής θέματα:
– Τα εξαγώγιμα προϊόντα της Κρήτης όπως λάδι και κρασί με προοπτική να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι εμπορικές σχέσεις Κίνας-Κρήτης.
– Αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα με ορίζοντα 5ετίας και συγκρητικό πλεονέκτημα το μινωικό πολιτισμό. Βεβαίως θα πρέπει σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη να βελτιωθούν και οι διαδικασίες διασφάλισης βίζας στους Κινέζους.
– Συνεργασία πανεπιστημίων και ερευνητικών Ιδρυμάτων καθώς και σε αυτόν τον τομέα υπάρχει δυνατότητα για μεγάλο πεδίο κοινής δράσης.
Κινέζοι καλούν… Καστέλι
Υπενθυμίζεται ότι στο αεροδρόμιο Καστελίου αναφέρθηκε το μεσημέρι στην ομιλία του στοελληνοκινεζικό φόρουμ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι υπάρχει κατασκευαστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον των Κινέζων. Αρκετές φορές αναφέρθηκε στους δεσμούς Ελλάδας-Κίνας, στη δυνατότητα συνεργασίας των δύο χωρών και τις επενδυτικές προοπτικές.
Θαυμαστής του μινωικού πολιτισμού
Υπενθυμίζεται ότι αύριο Σάββατο ο ισχυρός άνδρας της Κίνας θα επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και η επίσκεψη θα γίνει όχι μόνο για να θαυμάσει ο Κινέζος ηγέτης από κοντά τα εκθέματα, αλλά και επειδή θα πραγματοποιηθούν και τα επίσημα εγκαίνια των χώρων του Αρχαιολογικού Μουσείου που παραδόθηκαν πρόσφατα προς χρήση. Πέρα από το Αρχαιολογικό Μουσείο, αναμένεται επίσκεψη-ξενάγηση και στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού που έχει εκδηλώσει επιθυμία να επισκεφτεί ο κ. Κετσιάνγκ.
Πηγή : neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook