Στην Κρήτη οι τραυματίες από τον φονικό σεισμό στην Κω

στην-κρήτη-οι-τραυματίες-από-τον-φονικ-563092

Την απόφαση να μεταφερθούν στην Κρήτη οι σοβαρότερα τραυματισμένοι από τα 6,4 ρίχτερ που χτύπησαν τα Δωδεκάνησα, πήραν οι αρμόδιοι, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα η κατάσταση στην Κω.

Σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ

«Stand by» βρίσκεται το ΕΚΑΒ, στην Κρήτη, με επτά ασθενοφόρα να είναι σε επιφυλακή. Ακόμη δεν έχει αφιχθεί κανένας από τους τραυματίες από την Κω, ωστόσο σύμφωνα με την ενημέρωση προς το ΕΚΑΒ, μία ώρα νωρίτερα θα υπάρξει ενημέρωση προκειμένου να γίνει η απαραίτητα προετοιμασία.

100 τραυματίες στα επείγοντα του νοσοκομείου της Κω

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου της Κω, Νεκτάριος Γεωργαντής, «προσήλθαν 100 τραυματίες στα επείγοντα του νοσοκομείου. Οι 78 ήταν ελαφρά τραυματίες και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες έφυγαν για τον χώρο τους. Έχουμε τρία περιστατικά τα οποία είναι σοβαρότερα και χειρουργούνται αυτή την ώρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα περιστατικά οφείλονται σε πτώσεις αντικειμένων και κινήσεις πανικού (πτώση από μπαλκόνια κλπ), ενώ δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και περίπου 80 ελαφρά τραυματίες.

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook