Στην Κρήτη ξοδεύουν οι τουρίστες τα περισσότερα

στην-κρήτη-ξοδεύουν-οι-τουρίστες-τα-πε-614070

Κερδισμένη, σε σχέση και με άλλες περιφέρειες της Ελλάδας, είναι η Κρήτη από τον Τουρισμό, καθώς φαίνεται ότι οι επισκέπτες της και περισσότερα χρήματα ξοδεύουν κατά την παραμονή τους στο νησί, αλλά και περισσότερο διάστημα μένουν στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Sete Intelligence, οι τουρίστες που έκαναν φέτος διακοπές στο νησί, δαπάνησαν κατά μέσο όρο 663 ευρώ με μέση δαπάνη τα 73 ευρώ την ημέρα, ενώ στο σύνολο της χώρας η μέση είσπραξη ανά επίσκεψη ανήλθε στα 435 ευρώ και η μέση δαπάνη ανά ημέρα στα 67 ευρώ. Στο νησί οι ταξιδιωτικές εισπράξεις έφθασαν τα 906 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο όγκος των επισκέψεων έφθασε το 1.367.000 και οι διανυκτερεύσεις τις 12.422.000.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, το πρώτοεξάμηνο η Κρήτη καταγράφει αύξηση εισπράξεων κατά 3,5%, επισκέψεων κατά 6,8% και διανυκτερεύσεων κατά 5,2%. Στο σύνολο της χώρας η μέση είσπραξη ανά επίσκεψη ανήλθε σε 435 ευρώ και ανά διανυκτέρευση σε 67 ευρώ, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής σε 6,5 νύχτες.

Μεταξύ των περιφερειών όμως καταγράφονται αποκκλίσεις, με την υψηλότερη είσπραξη ανά επίσκεψη να παρατηρείται στους κλασικούς προορισμούς «ήλιος και θάλασσα», και στο Β. Αιγαίο, το οποίο, αν και έχει μέση είσπραξη ανά διανυκτέρευση τα 39 ευρώ, καταλαμβάνει την 4η θέση στις εισπράξεις ανά επίσκεψη, καθώς έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής από τις 13 περιφέρειες.

Πρώτη έρχεται η Κρήτη με είσπραξη ανά επίσκεψη τα 663 ευρώ και ακολουθούν τα Ιόνια νησιά με 662 ευρώ, το Νότιο Αιγαίο με 635 ευρώ και το Βόρειο Αιγαίο με 536 ευρώ.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook