Στην Ιταλία με τον Τσίπρα ο Σταθάκης

στην-ιταλία-με-τον-τσίπρα-ο-σταθάκης-64019

stathakisΣτην Ιταλία θα βρεθεί το προσεχές τριήμερο ο βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο ετήσιο Φόρουμ του Κόμο, το διεθνές συνέδριο που διοργανώνει εδώ και 40 χρόνια το ίδρυμα «The European House – Ambrosetti».

Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα απευθύνει ομιλία στον κύκλο παρεμβάσεων με γενικό τίτλο «Η ατζέντα για την αλλαγή στην Ευρώπη» και ειδικότερα στην ενότητα που αφορά τον συσχετισμό δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη. Κατά τη διάρκειά της θα έχει την ευκαιρία να αναλύσει τη θέση του κατά των ασκούμενων πολιτικών λιτότητας στην Ε.Ε. και να παρουσιάσει την πάγια πρότασή του για συνολική ρύθμιση των χρεών της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος και για ένα ευρωπαϊκό New Deal για την προώθηση της ανάπτυξης.

Τα μέλη της αντιπροσωπίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα πραγματοποιήσουν υψηλές επαφές με κορυφαίους πολιτικούς, επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες, καθώς στη λίστα των συμμετεχόντων συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Τρισέ, οι Γιεργκ Άσμουσεν, Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ και πλήθος άλλων Ευρωπαίων παραγόντων.

Η πρόσκληση στο συγκεκριμένο συνέδριο συνιστά σαφέστατα έμμεση αναγνώριση της παγίωσης της αίσθησης ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτελεί πολιτική δύναμη που μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ευρύτερα στην Ευρώπη και πιθανότατα θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών.

 

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook