Στην Εφορία για κατάθεση πινακίδων: Πόσα ΙΧ θα ακινητοποιηθούν φέτος | Όλα τα δικαιολογητικά

στην-εφορία-για-κατάθεση-πινακίδων-πό-316683

Λίγα 24ωρα απομένουν πριν μπει το νέο έτος, που, εκτός των άλλων, θα σημάνει και τη λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2016.

Οπως έχουμε συνηθίσει από τα προηγούμενα χρόνια, τέτοιες ημέρες στις εφορίες σπεύδουν ιδιοκτήτες ΙΧ προκειμένου να καταθέσουν πινακίδες και να γλιτώσουν από τα «βάρη».

Οπως γράφει το capital.gr, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι χθες είχαν κατατεθεί στις εφορίες οι πινακίδες περίπου 70.000 οχημάτων ενώ μέχρι και την Πέμπτη ο αριθμός αυτός αναμένεται να προσεγγίσει τις 100.000. Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός αυτός διαμορφωνόταν από τις 130.000 έως και τις 250.000 κατά τις πρώτες χρονιές της κρίσης και της κατακόρυφης αύξησης της φορολογίας.

Τα δικαιολογητικά

Αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ θέλει να θέσει σε ακινησία το ΙΧ του προκειμένου να μην καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, θα πρέπει έως και την Πέμπτη να προσκομίσει στην εφορία του τα εξής:

α) Την άδεια κυκλοφορίας.
β) Τις πινακίδες κυκλοφορίας.
γ) Φωτοτυπία της φορολογικής δήλωσης και του αντίστοιχου εκκαθαριστικού του 2015, από όπου πρέπει να αποδεικνύεται ότι ο ίδιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.
δ) Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2015.
ε) Αντίγραφο του εντύπου Ε9 από το οποίο προκύπτει ότι (ο φορολογούμενος) έχει ιδιόκτητη θέση στάθμευσης για να αφήσει το όχημά του. Αν το Ε9 δεν περιλαμβάνει θέση στάθμευσης θα πρέπει να προσκομιστεί μισθωτήριο συμβόλαιο για μια θέση πάρκινγκ. Εναλλακτικά μπορεί να προσκομιστεί βεβαίωση από την οποία προκύπτει ότι στον φορολογούμενο έχει παραχωρηθεί μια θέση στάθμευσης από κάποιο άλλο πρόσωπο.
στ) Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook