Στην «Εντατική» η Μονάδα Νεογνών στο Νοσοκομείο Χανίων

στην-εντατική-η-μονάδα-νεογνών-στο-ν-177640

 

neognaΔιακόσια νεογνά -κατά μέσο όρο- εισάγονται ετησίως στη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων, από τα οποία τα σαράντα χρήζουν μεταφοράς σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του Ηρακλείου.

Παρά τις αυξημένες ανάγκες η Μονάδα Νεογνών καταφέρνει να λειτουργεί οριακά μέχρι σήμερα ωστόσο, χρειάζεται ενίσχυση τόσο με έμπειρο ιατρικό όσο και με νοσηλευτικό προσωπικό, όπως γράφουν τα Χανιώτικα Νέα.

Την Πέμπτη η Μονάδα Νεογνών εξοπλίστηκε με 5 μόνιτορ για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, του οξυγόνου και του καρδιακού ρυθμού των νεογνών, έπειτα από δωρεά της Οργάνωσης “Γραμμή Ζωής” (lifeline hellas).

Σύμφωνα με την διευθύντρια της Μονάδας Νεογνών Ελένη Απαζίδου «γίνονται προσπάθειες στελέχωσης της Μονάδας, καθώς υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος (για τη Μονάδα Νεογνών) από μία έμπειρη νεογνολόγο.

Επίσης υπάρχουν υποσχέσεις από τον διοικητή ότι θα βοηθήσει και τον υπάρχοντα επικουρικό γιατρό προκειμένου να προσληφθεί μόνιμα και έτσι να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η δύναμη του ιατρικού προσωπικού της Μονάδας Νεογνών, ώστε να καταφέρουμε να κρατήσουμε περισσότερα νεογνά που χρειάζονται φροντίδα».

Σύμφωνα με την κα Απαζίδου «ετησίως περίπου διακόσια νεογνά περνάνε από τη Μονάδα, ενώ τα σαράντα από αυτά πρέπει να τα μεταφέρουμε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών είτε γιατί χρειάζονται εντατική νοσηλεία είτε γιατί χρειάζονται υπο-ειδικότητες, δηλαδή παιδοκαρδιολόγους, παιδο-οφθαλμιάτρους που δεν υπάρχουν εδώ. Εάν όμως μπορέσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας μας να σταθεροποιηθεί, σίγουρα τα πράγματα θα βελτιωθούν».

43106-nosokomeioxania

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook