Στην αντεπίθεση το ΕΑΚ Χανίων: «Πλανώνται αυτοί που νομίζουν ότι είναι ιδιοκτήτες του κολυμβητηρίου με λεφτά του δημοσίου»

στην-αντεπίθεση-το-εακ-χανίων-πλανών-704997

Απάντηση στις καταγγελίες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, (δείτε εδώ), δίνει με ανακοίνωση της η διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων, σχετικά με την με την συμπεριφορά της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων, όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Χανίων από το ΕΑΚ.

Στην απάντηση της η διοίκηση του ΕΑΚ, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΝΟΧ, σημειώνοντας ότι «δεν θεωρούμε ότι οι αναφορές της επιστολής του συλλόγου, αποτελούν άποψη όλων των Γονέων και Κηδεμόνων του ΝΟΧ».

Παράλληλα επισημαίνεται μέσω της απάντησης πως ο ΝΟΧ δεν είναι ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων και αποκλειστικός χρήστης της εγκατάστασης, χρησιμοποιώντας τα χρήματα του Δημοσίου

Η απάντησης της διοίκησης του ΕΑΚ κοινοποιείται στον Υφυπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βασιλειάδη και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό.

Η απάντηση της διοίκησης του ΕΑΚ αναλυτικά:

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και τις έντονες διαμαρτυρίες του, σχετικά με την συμπεριφορά της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων, όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Χανίων από το ΕΑΚ.

Κάθε συλλογικό όργανο έχει το δικαίωμα να εκφράζεται εκπροσωπώντας αυτούς που τους εξέλεξαν και αυτό είναι αποδεκτό. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να απαντήσουμε, διευκρινίζοντας ότι δεν θεωρούμε ότι οι αναφορές της επιστολής του συλλόγου,  αποτελούν άποψη όλων των Γονέων και Κηδεμόνων του ΝΟΧ. Η απάντηση μας απευθύνεται σε όσους έχουν τις απόψεις αυτές και συνδέονται με το κολυμβητήριο με οποιαδήποτε σχέση, μέλους του ΝΟΧ, προπονητή ή μέλος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ως πρώτη παρατήρηση οφείλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας σε όσους δεν έχουν αναγνωρίσει το έργο που έχει προσφέρει το ΕΑΚ Χανίων στο Κολυμβητήριο από τον Μάιο του 2015 μέχρι σήμερα και μηδενίζουν τα πάντα.  Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Επιτροπή Διοίκησης στο διάστημα αυτό έχει δαπανήσει την τριετία 2015-2017 το ποσόν του 1.342.257 ευρώ για την λειτουργία και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Σε ότι αφορά τις διαμαρτυρίες τους  επισημαίνουμε τα εξής:

1.Το προσωπικό του ΕΑΚ στο Κολυμβητήριο αριθμεί 3 άτομα. Ένα διοικητικό, ένα γενικών καθηκόντων και ένα τεχνικό. Η υπάλληλος γενικών καθηκόντων  (με υποχρέωση τον καθαρισμό) βρίσκεται σε κανονική άδεια λόγω προσωπικού προβλήματος. Ο μόνος που ήταν δυνατόν να διατεθεί τις ημέρες των αγώνων ήταν ο τεχνικός που βρισκόταν εκεί.

2.Το ΕΑΚ Χανίων ουδέποτε έχει αρνηθεί να προβεί σε έξοδα και μάλιστα τόσο χαμηλού κόστους όπως αυτά που αναφέρει ότι πρόσφερε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Οφείλουμε δε να τους ενημερώσουμε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση τρίτου στις εγκαταστάσεις απαγορεύεται εκ του νόμου. Αν στο μέλλον έχουν οποιοδήποτε αίτημα οφείλουν να απευθύνονται εγγράφως προς την Επιτροπή Διοίκησης για να το εκτελέσουμε εφόσον κρίνουμε ότι πρέπει.

3.Η καθαριότητα δεν ήταν δυνατόν να γίνει από έκτακτο προσωπικό γιατί υπάρχει ήδη σύμβαση καθαριότητας με εταιρεία στις υποχρεώσεις της οποίας δεν συμπεριλαμβάνεται το Κολυμβητήριο, όπου υπάρχει μόνιμος υπάλληλος με την υποχρέωση αυτή.

Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι η χρήση των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ από τους συλλόγους, όταν στα πλαίσια της δραστηριότητάς τους προβαίνουν  σε διοργανώσεις αγώνων, διεθνών, πανελλήνιων ή τοπικού ενδιαφέροντος, προϋποθέτει να παραδίδουν την εγκατάσταση όπως την παρέλαβαν και βέβαια να φροντίζουν για την καθαριότητα κατά την διάρκεια των αγώνων. Στις πρόσφατες διοργανώσεις στίβου στο Στάδιο Χανίων, τόσο ο σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος, όσο και ο Α.Ο.Κύδων είχαν φροντίσει για την καθαριότητα κατά την διάρκεια των αγώνων και μετά την ολοκλήρωση των διοργανώσεων προχώρησαν στον πλήρη καθαρισμό του χώρου και τον παρέδωσαν όπως τον παρέλαβαν.

Αυτό στο Κολυμβητήριο Χανίων, παρά τις διαβεβαιώσεις στην επιστολή του συλλόγου δεν έγινε από τον διοργανωτή σύλλογο. Η εγκατάσταση δεν παραδόθηκε όπως την παραλάβανε, αναμένοντας προφανώς να καθαριστεί από την υπάλληλο του ΕΑΚ, που ακόμη βρίσκεται σε άδεια.

4.Ο  πίνακας αποτελεσμάτων λειτούργησε κανονικά. Αυτό οφείλεται στον κ. Ντουσάκη – ο οποίος όντως βοήθησε αφιλοκερδώς- τοποθετώντας τις πλακέτες του φωτεινού πίνακα τις οποίες προμηθεύτηκε το ΕΑΚ Χανίων  καταβάλλοντας 2.480 ευρώ, κάτι που ο σύλλογος «ξέχασε» να αναφέρει.

Αφήσαμε τελευταίο το θέμα της διαμαρτυρίας του συλλόγου για την ενοικίαση διαδρομών της 50ρας πισίνας σε ομάδα από την Νορβηγία και το γεγονός ότι δεν ζητήσαμε την άδεια τους δεδομένου ότι κατά τη γνώμη τους, δεν θα έπρεπε να το κάνουμε διότι οι ανάγκες των αθλητών του ΝΟΧ δεν επιτρέπουν την διάθεση των εγκαταστάσεων σε τρίτους.

Δυστυχώς οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι όσοι έχουν την άποψη αυτή, ξεχνούν ότι η εγκατάσταση ανήκει κατά χρήση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και διοικείται από την Επιτροπή Διοίκησης που ορίζεται με απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού.

Ξεχνούν ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δαπανώνται ετησίως από το ΕΑΚ Χανίων για την λειτουργία του Κολυμβητηρίου, δεν είναι μία επιχορήγηση προς το σωματείο του ΝΟΧ αλλά διατίθενται  για την άνοδο του Ναυταθλητισμού-  με την ανάπτυξη και άλλων σωματείων – και για να δημιουργήσει έσοδα στην εγκατάσταση όπως οι εγκύκλιες ορίζουν προσκαλώντας ομάδες από το εξωτερικό που πληρώνουν για αυτό, αποφεύγοντας μέχρι σήμερα να επιβαρύνει τους αθλητές και τους πολίτες που χρησιμοποιούν την εγκατάσταση (όπως γίνεται στα άλλα ΕΑΚ της  ΓΓΑ).

Αν έχουν την εντύπωση ότι παραμένουν ιδιοκτήτες και αποκλειστικοί χρήστες της εγκατάστασης χρησιμοποιώντας τα χρήματα του Δημοσίου πλανώνται. Αν το πιστεύουν αυτό ας προτείνουν στην ΓΓΑ θα πάρει ο ΝΟΧ την εγκατάσταση πίσω και να την λειτουργήσει μόνος του καταβάλλοντας  τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο που απαιτούνται, για την λειτουργία και την συντήρηση του.

Διαφορετικά οφείλουν  να αναγνωρίζουν την προσφορά της  Επιτροπής Διοίκησης και της ΓΓΑ  στο κόστος της λειτουργίας της εγκατάστασης. Διότι την αχαριστία δεν την επιβραβεύει κανείς.

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ πιστεύει ότι είναι άμεση ανάγκη να τοποθετηθεί ο ΝΟΧ επί της επιστολής Γονέων και Κηδεμόνων του συλλόγου του, προκειμένου να καθορίσουμε τον τρόπο συνεργασίας μας μελλοντικά προς αποφυγή νέων προστριβών.»

zarpanews.gr

One thought on “Στην αντεπίθεση το ΕΑΚ Χανίων: «Πλανώνται αυτοί που νομίζουν ότι είναι ιδιοκτήτες του κολυμβητηρίου με λεφτά του δημοσίου»

  1. Καλά τα λέει για το μαγαζάκι του ΝΟΧ. Την έχουν δει ιδιοκτήτες του κολυμβητηρίου. Μήπως να περάσει και κανένα ΣΔΟΕ από τον όροφο σιγά σιγά?

Comments are closed.

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook