Στα Χανιά ο γ.γ Αντεγκληματικής Πολιτικής για σεμινάρια του Ιταλικού Υπουργείου Δικαιοσύνης

στα-χανιά-ο-γ-γ-αντεγκληματικής-πολιτι-624379

Την Παρασκευή 27 Απριλίου στις  9:00 π.μ., στην αίθουσα Δίλοβο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 1ο από τα δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια με τίτλο «Αντιμετώπιση της Ριζοσπαστικοποίησης μέσω του Κράτους Δικαίου».

Το εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος DERAD που σκοπό έχει την επιμόρφωση των εργαζομένων στα καταστήματα κράτησης σχετικά με το πανευρωπαϊκά ανησυχητικό φαινόμενο της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία. Φορέας υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος DERAD είναι το Ιταλικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην εκπαίδευση θα συμμετάσχουν 25 υπάλληλοι από τα τέσσερα Καταστήματα Κράτησης της Κρήτης, επιστημονικό προσωπικό, υπάλληλοι εσωτερικής φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης και διοικητικοί υπάλληλοι. H διοργανώτρια κα Δρακάκη Δήμητρα, Διευθύντρια του ΑΚΚ Αγυιάς Χανίων η οποία εκπαιδεύτηκε στα πλαίσια του προγράμματος θα παρουσιάσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-learning Hermes που αναπτύχθηκε για να δίνει τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των υπαλλήλων στο θέμα της αντιμετώπισης της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού.

Την υλοποίηση των σεμιναρίων ανέλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε άψογη συνεργασία με το αντίστοιχο Ιταλικό Υπουργείο και με τους εκπαιδευτές.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα προλογίσει ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Ευτύχης Φυτράκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook