Στα Χανιά η παιδική παράσταση «Φουτουρία» από την διεθνή ομάδα Hippo

στα-χανιά-η-παιδική-παράσταση-φουτου-258881

hippoΗ διεθνής ομάδα Ηippo παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Φουτουρία», στο Μεγάλο Ο, την Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 20.00.

Μέσα από την υποκριτική τέχνη, την κωμωδία, το χορό και το τραγούδι πλάθεται ένας νοητός κόσμος που εισάγει ομαλά τα παιδιά σε ένα ευφάνταστο διαδραστικό περιβάλλον. Θεματική ενότητα είναι η έννοια της ελευθερίας (λόγου, έκφρασης, συναισθημάτων, φαντασίας)

Περίληψη

“Φουτουρία. Έτος 2999. Η Αυριάνα 245 minus αποφασίζει ξαφνικά να σταματήσει τη δουλειά της και να βγει έξω να χορέψει στη βροχή. Αυτό όμως ήταν απαγορευμένο στη Φουτουρία. Από κει κι έπειτα η ηρωίδα μας μπαίνει σε αναπάντεχες περιπέτειες και καταδιώκεται από φουτουριστικά ρομπότ σε ένα μεγάλο κυνηγητό, που κορυφώνεται όταν συναντήσει τον Ροβέρτο, τον δημιουργό μιας μηχανής που ταξιδεύει στο χρόνο…

Η Αυριάνα ζώντας σε ένα ουτοπικό μέλλον, όπου όμως η έννοια της ελευθερίας είναι αμφισβητήσιμη και όλα φαίνονται κανονισμένα και φυσιολογικά, τυχαία, ανακαλύπτει μια άλλη πραγματικότητα και ακολουθεί ένα διαφορετικό δρόμο…

Η παράσταση έχει περιοδεύσει σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Καναδά και Η.Π.Α. Η ομάδα Hippo χρησιμοποιώντας στοιχεία σωματικού θεάτρου και ηλεκτρονική μουσική δημιουργεί μια φαντασμαγορική πόλη του μέλλοντος, γεμάτη αστεία ρομπότ και τρελές εφευρέσεις. Μια ξέφρενη κωμωδία για παιδιά και μεγάλους.

Την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι βασισμένο σε τεχνικές Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), συμμετέχουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Στόχοι του Δράματος είναι η ανάπτυξη της ικανότητας προφορικής επικοινωνίας, η καλλιέργεια της αισθητικής έκφρασης και η προαγωγή της κριτικής σκέψης.

Παίζουν: Χριστιάνα Κανδυλιώτη, Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος

Κείμενο: Hippo – Νίκος Τσιώτσος

Σχεδιασμός δραστηριότητων εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, ομάδα Hippo

Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου

Κίνηση: Χάρης Πεχλιβανίδης, Ελένη Βάκα

Μουσική: Ηippo – Πάρης Φράγκος

Σκηνοθεσία: Hippo

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ώρα έναρξης: 20.00

Τιμή Εισιτηρίου: 7 ευρώ

ΜΕΓΑΛοΟ

Γρηγορίου Ε΄69 (στον δρόμο της πυροσβεστικής)

Τηλ. κρατήσεων: 2821072352

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook