Στα Χανιά βρίσκεται ο Κρητικός που χαρτογραφεί το μονοπάτι Ε4 | Δείτε την διαδρομή που ακολουθεί

στα-χανιά-βρίσκεται-ο-κρητικός-που-χαρ-426876

Ο Σπύρος Σταρίδας είναι ένας επιστήμονας – Γεωλόγος από την Κρήτη, που έχει βάλει ως σκοπό της ζωή του να περπατήσει από άκρη σε άκρη το  νησί για να χαρτογραφήσει το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4.

Με τις εξειδικευμένες γνώσεις του πάνω στο Web GIS αλλά και στην χαρτογραφία ξεκίνησε το ταξίδι του, το πρωί της Τρίτης, από το σταθμό λεωφορείων του Ηρακλείου.

monopati e4Χθες έφθασε στο Ελαφονήσι, απ’ όπου ξεκίνησε την χαρτογράφηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μήκους του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, ενώ σήμερα είναι στην Παλαιόχωρα.chaniaE4

Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι σε όλη την «περιπέτεια» είναι πως ο Κρητικός ταξιδευτής έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα, στην οποία ενημερώνει συνεχώς όσους παρακολουθούν το ταξίδι του, σε ποιο σημείο βρίσκεται εκείνη την στιγμή. (https://www.staridasgeography.gr/follow-staridas/)

Όπως δήλωσε «Στόχος μου είναι να χαρτογραφήσω όσο μεγαλύτερο μήκος από το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 μπορώ να αντέξω, ξεκινώντας το πρωί από Ελαφονήσι. Την ιστορία μου και ταυτόχρονα την αποτύπωση του μονοπατιού Ε4 και όλων των σημείων ενδιαφέροντος κατά μήκος του, μπορείτε να διαβάζετε σε κάθε σημείο που θα ανεβάζω στον χάρτη μου σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα (ελπίζω να μη με προδώσει η μπαταρία)»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook