Στα Χανιά οι 200 μετανάσετες που διασωθήκαν στην Παλαιόχωρα

στα-χανιά-οι-200-μετανάσετες-που-διασωθή-247780

 

???????????????????????????????Στα Χανιά έφτασαν τα λεωφορεία με τους 200 περίπου μετανάστες που διασώθηκαν το απόγευμα, στην Παλαιόχωρα. Για την φιλοξενεία τους απόψε, ο Δήμος, μετά από αίτημα του Λιμενάρχη Χανίων, παραχώρησε το κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτήριου, το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα (φωτο).

Ανάμεσα τους, υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 50 παιδιά και δύο έγκυες. Όλοι είναι εξαντλημένοι αλλά καλά στην υγεία τους, αναφέρουν ότι προέρχονται από την Συρία και ζητούν διεθνή προστασία. Ο προορισμός τους ήταν η Ιταλία, γι’ αυτό και δημιουργήθηκε μικρή ένταση όταν αρνήθηκαν να αποβιβαστούν από το σκάφος που τους μετέφερε, όταν κατάλαβαν ότι βρίσκονται στην Ελλάδα.

Οι λιμενικές αρχές βοήθησαν τον ελλιμενισμού του σκάφους που είχε προσαράξει στην περιοχή της Παχειάς Άμμου. Στην Παλαιόχωρα, Δήμος και εθελοντές φρόντισαν για την υποδοχή των μεταναστών, στους οποίους προσφέρθηκε νερό και κάποια τρόφιμα. Στη συνέχεια εξετάστηκαν από γιατρούς και αφού διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους, επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία, τα οποία αναμένονται μετά τη 1, στα Κουνουπιδιανά.

zarapnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook