Στα στέκια του… συμβουλίου της Αίγινας | Photos

στα-στέκια-του-συμβουλίου-της-αίγινα-254049

Και ξαφνικά τα ταβερνάκια της Αίγινας, όπου σύχναζαν ταξιδιώτες της μιας μέρας και εναλλακτικοί καλλιτέχνες, γέμισαν… εξουσία! Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, με πρώτο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αγαπάει την Αίγινα και τα ωραία της.

" href="http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20150530/low/newego_LARGE_t_420_54513018.JPG" rel="lightbox-group1">



<p>Μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σπίτια στην Αίγινα είναι οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάνης Βαρουφάκης, Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Βούτσης</p>
<p>

Μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σπίτια στην Αίγινα είναι οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάνης Βαρουφάκης, Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Βούτσης

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, το ζεύγος Θοδωρή Δρίτσα, αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, και Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο υπουργός Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, όλοι τους είναι φαν της Αίγινας. Σε τέτοιο βαθμό που ο ξένος Τύπος τούς χαρακτήρισε με χαριτωμένο τρόπο «Aegina gang», δηλαδή η… συμμορία της Αίγινας.

Μόνιμοι θαμώνες είναι επίσης οι ευρωβουλευτές Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και Στέλιος Κούλογλου, καθώς και ο ζωγράφος και βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης.

Πλέον, η Αίγινα αναμένεται να γνωρίζει συνεχώς νέες δόξες, αφού είτε βρίσκονται εκεί υπουργοί, είτε όχι, οι φωτορεπόρτερ καραδοκούν και είναι υποψιασμένοι ανά πάσα στιγμή. Οι μαγαζάτορες στα πολιτικά πλέον στέκια του νησιού έχουν χάσει τον ύπνο τους. Οι φωτογράφοι σε κάθε αργία κατασκηνώνουν στις γωνίες, αναζητώντας μια πόζα του Αλέξη, της Μπέτυς, του Γιάνη, της Δανάης και του Αλέκου Φλαμπουράρη με τη σύζυγό του Εύη και τους μικρούς γιους του πρωθυπουργικού ζεύγους.

Στο «Εν Πλω» η παρέα του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει για καφέ και ποτό.

Στο «Εν Πλω» η παρέα του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει για καφέ και ποτό.

Καραδοκούν για ένα κλικ

Ακόμη και ξένα πρακτορεία, θέλοντας και μη, έχουν μάθει την Αίγινα. Το περασμένο Πάσχα αλλά και την Καθαρά Δευτέρα αλώνιζαν το παραθαλάσσιο χωριό του Μαραθώνα για μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα στην «Αιγινήτισσα», που είναι μία από τις συχνές… αδυναμίες της κυβέρνησης της Αίγινας!

Αγαπημένα στέκια της παρέας, στην οποία εναλλάσσονται ο πρωθυπουργός, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, οι υπουργοί που έχουν σπίτια στην Αίγινα, φίλοι τους και ντόπια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ουζερί «Σκοτάδης» για καλούς ψαρομεζέδες, το «Εν Πλω» για καφέ και ποτό, η ταβέρνα «Μάνιτας» στον Φάρο, όπου η πρωθυπουργική παρέα έφαγε την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα την Ανάσταση που πέρασε, η ψαροταβέρνα «Αιγινήτισσα» και το εκπληκτικό και ειδυλλιακό ταβερνάκι «Θολός», που βρίσκεται έξω από την πόλη της Αίγινας, στον δρόμο προς την Αγία Μαρίνα.

Το ουζερί «Σκοτάδης» αποτελεί διαχρονική επιλογή για καλούς ψαρομεζέδες.

Το ουζερί «Σκοτάδης» αποτελεί διαχρονική επιλογή για καλούς ψαρομεζέδες.

Ο Φώντας Λιζάρδος από την «Αιγινήτισσα», μια γραφική ψαροταβέρνα στον παραλιακό του Μαραθώνα, ανάμεσα σε δεκάδες πανύψηλες λεύκες, σε ένα λιμανάκι με την ωραιότερη θέα, ειδικά στο ηλιοβασίλεμα, σερβίρει στον Αλέξη Τσίπρα εκτός από τα μπαρμπουνάκια, τις αγαπημένες του κατσούλες. Η κατσούλα, το πορτοκαλί αυτό ψαράκι, είναι ντόπια παραγωγή της Αίγινας, που είχε εξαφανιστεί για χρόνια από τα νερά της και επανήλθε πριν από μία πενταετία, όταν ο Αργοσαρωνικός καθάρισε. Η γεύση της είναι λεπτότατη, θυμίζει γλώσσα. Ηταν πάντοτε η λιχουδιά του ερασιτέχνη ψαρά.

«Θυμάμαι πιτσιρικάς να την ψαρεύουμε με τον πατέρα μου -τέλη του ’60- στα νερά της Αίγινας. Δυο-τρία κομμάτια μόνο ανάμεσα σε τέσσερα-πέντε κιλά κοκάλια, γύλους, σπάρους, μουρμούρες. Αυτό το μικρό κουτσομούρικο ψαράκι (το λένε και παπαγαλάκι) έχει ιδιόρρυθμη φάτσα, που αν τη δεις μια φορά δεν την ξεχνάς ποτέ. Πολύ χαρακτηριστικό είναι και το ντελικάτο πορτοκαλί που βάφει το σώμα της. Κρύβεται μέσα στην άμμο, γι’ αυτό ψαρεύεται μόνο με καθετή μέσα από βάρκα» μας λέει ο Τάσος Στύλιας, ψαράς.

Το Πάσχα, ο φακός «συνέλαβε» τον Αλέξη Τσίπρα στην «Αιγινήτισσα», την ταβέρνα που γιορτάστηκαν και τα βαφτίσια του Ορφέα.

Το Πάσχα, ο φακός «συνέλαβε» τον Αλέξη Τσίπρα στην «Αιγινήτισσα», την ταβέρνα που γιορτάστηκαν και τα βαφτίσια του Ορφέα.

Τα ουζάκια της η «συμμορία της Αίγινας» τα πίνει στου «Σκοτάδη». Πιο φανατικός σε αυτό είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης, που συχνά πυκνά θεάται με τη σύζυγό του και φίλους τους Αιγινήτες να τρώνε εκεί. Για πριβέ καταστάσεις συνήθως κλείνουν το αποκλειστικό ταρατσάκι που έχει ο «Σκοτάδης», στο οποίο χωρούν δεν χωρούν δύο ή τρία τραπεζάκια. Από εκεί η θέα στο λιμάνι το βράδυ είναι συγκλονιστική. Οταν στην παρέα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός, το κριθαρότο με τις γαρίδες, που είναι το αγαπημένο του Αλέξη Τσίπρα, «πάει κι έρχεται»!

Σχεδόν κάτω από το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, στον δρόμο προς την Πέρδικα, βρίσκεται ο κλασικός «Μάνιτας» με τα μαγειρευτά του, από όπου περνούν όλοι, ενώ αρκετά έξω από την πόλη, προς την Αγία Μαρίνα, βρίσκεται ο «Θολός», φτιαγμένος πάνω σε έναν βράχο, μέσα στα πεύκα, που σερβίρει την πιο νόστιμη σταβλίσια μπριζόλα του νησιού.

Στα στέκια του... συμβουλίου της Αίγινας

Τις αργίες λοιπόν και στο παρασκήνιο των διαβουλεύσεων, η παρέα της Αίγινας δίνει το «παρών» σε αυτά τα στέκια. Τόσο που πολλοί χαριτολογώντας λένε μήπως καταφέρουν, με τόσα κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται πλέον κοντά τους, να ανακηρύξουν ξανά την Αίγινα… πρωτεύουσα της χώρας!

Πρωταγωνιστής σε αυτή την ιστορία, που φέρνει στο προσκήνιο το νησί του Αργοσαρωνικού ως μια ιδιότυπη μόδα μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ήταν και είναι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, λάτρης της Αίγινας εδώ και 40 χρόνια. Τότε ήταν που η δουλειά του ως πολιτικού μηχανικού τον οδήγησε στο νησί για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας. Δεν είναι απολύτως βέβαιο ωστόσο ότι θα δενόταν τόσο πολύ με αυτόν τον τόπο αν δεν απολάμβανε τη συντροφιά του Σπύρου Λυκούδη, βουλευτή σήμερα του Ποταμιού, και της γυναίκας του της Στέλλας Μηναδάκη, οι οποίοι τον φιλοξενούσαν όποτε ερχόταν στην Αίγινα για τις ανάγκες της δουλειάς του.

Στα στέκια του... συμβουλίου της Αίγινας

Σιγά σιγά λοιπόν ο υπουργός Επικρατείας αγάπησε το νησί και αρχικά αγόρασε ένα σπίτι στο παραδοσιακό ορεινό χωριό Σφεντούρι, πάνω από την Πέρδικα. Αρκετά χρόνια αργότερα όμως και ενώ ο Αλέκος Φλαμπουράρης είχε παντρευτεί τη γιατρό Εύη Πανοτοπούλου, το ζεύγος μετακόμισε στη Ράχη Μοσχονά, πλησιέστερα στην πόλη της Αίγινας, όπου η κατασκευαστική εταιρεία του Αλέκου Φλαμπουράρη είχε φτιάξει τρία πανομοιότυπα σπίτια.

Τα δύο πουλήθηκαν και το τρίτο στέγασε την οικογένεια του κατασκευαστή. Στο εν λόγω σπίτι φιλοξενείται ο Αλέξης Τσίπρας με την οικογένειά του κατά τις συχνές επισκέψεις τους στην Αίγινα. Στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη στην Αίγινα «μαγειρεύτηκε» και η κυβέρνηση Τσίπρα. Πίσω από τις ψηλές λεύκες της βίλας, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, ο Παύλος και ο Ορφέας έπαιζαν στον κήπο ενόσω ο μπαμπάς και ο Αλέκος Φλαμπουράρης σχεδίαζαν το μέλλον.

Στα στέκια του... συμβουλίου της Αίγινας

Για φρέσκο ψάρι

Τα βράδια οι Αιγινήτες, που αγαπούν πολύ τον Αλέξη Τσίπρα, τους έβλεπαν να κατεβαίνουν μέχρι την «Αιγινήτισσα», την ταβέρνα του «Φώντα», για φρέσκο ψαράκι. Εκεί γιορτάστηκαν και τα βαφτίσια του Ορφέα φέτος.

Στη στενή παρέα της Αίγινας ανήκει και το ζεύγος Ολγας Χαρίτου και Χριστόφορου Παπαδόπουλου, δυναμικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατοικούν από το 2004 στο ένα από τα τρία γειτονικά σπίτια στη Ράχη Μοσχονά. Στο Σφεντούρι σπίτι διατηρεί και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Στα στέκια του... συμβουλίου της Αίγινας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ακολούθησε αρκετά αργότερα και αφού ήδη είχε παντρευτεί τη Δανάη Στράτου, η οικογένεια της οποίας είχε ανακαλύψει τα αιγινήτικα κάλλη από καιρό. Το πολυφωτογραφημένο σπίτι με τη θέα βρίσκεται στη θέση Παγώνι και άρχισε να χτίζεται το 1999 από τον πρώην σύζυγο της Δανάης, Γιώργο Μομφεράτο.

Στην ίδια παρέα ανήκει και το ζεύγος Θοδωρή Δρίτσα και Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που έχουν σπίτι στο κέντρο της πόλης, στο λιμάνι. Αλλωστε ο Θοδωρής Δρίτσας εκλέγεται χρόνια στην Α’ Πειραιώς, οπότε οι δεσμοί έγιναν στενότεροι. Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης έχει σπίτι στην περιοχή του Μαραθώνα. Πρόκειται για μια μικρή οικία δίπλα στη θάλασσα, που συχνά επισκέπτεται η μητέρα του υπουργού. Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης φιλοξενείται στο σπίτι της αδελφής του, στην περιοχή Περιβόλα. Ο γιος της αδελφής του μάλιστα, ο διπλωμάτης Βαγγέλης Καλπαδάκης, είναι σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook