«Στα σκαριά» και έκπτωση 10%-15% για συνεπείς φορολογουμένους

στα-σκαριά-και-έκπτωση-10-15-για-συνεπεί-220176

eforiaΛύσεις που θα δώσουν ανάσα σε εκατομμύρια υπερφορολογημένους οφειλέτες, θέλει να δώσει η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο Βαλαβάνη που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως την ερχόμενη εβδομάδα.

Το περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου αναμένεται να διαμορφωθεί ενδεχομένως και σήμερα, σε επιτελική σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Για να μην αδικηθούν οι συνεπείς φορολογούμενοι από το «κούρεμα» έως 50% των οφειλών που θα προβλέπει το νομοσχέδιο, το υπουργείο Οικονομικών εργάζεται για να μπορέσει να ετοιμάσει και να περιλάβει και μία πολύ ευνοϊκή πρόβλεψη που θα καλύπτει τους συνεπείς φορολογούμενους.

Η ιδέα που φαίνεται να κερδίζει έδαφος στο οικονομικό επιτελείο είναι, αν τελικώς κριθεί εφικτό, όσοι πλήρωναν ανελλιπώς τους φόρους τους από το 2011 ή 2012 και μετά, να τύχουν έκπτωσης τουλάχιστον 10% (έως 15% πιθανότατα) στον φόρο εισοδήματος που θα προκύψει κατά την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης το 2016! Και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρώνουν κανονικά τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, έστω και με δόσεις, τηρώντας τις ρυθμίσεις χρεών που τους προσφέρονται.

Και το σχέδιο αυτό, όπως και για τις 100 δόσεις, είναι βέβαιο ότι θα συναντήσει τις αντιδράσεις των δανειστών. Για το λόγο αυτό, το «μπόνους» για τους συνεπείς δεν προβλέπεται να ισχύσει για το σύνολο του φόρου που πλήρωσε κάποιος στην διάρκεια της χρονιάς (τότε το κόστος θα ξεπερνούσε κατά πολύ τα 2 δισ. ευρώ) αλλά μόνο στο τελικό ποσό του συμπληρωματικού φόρου που θα δείξει το εκκαθαριστικό, το 2016.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook