Σταύρος Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι έχει δύο όχθες»

σταύρος-θεοδωράκης-το-ποτάμι-έχει-δύ-176689

theodorakisΤην τρίτη λύση μακριά από τις ακρότητες του Σαμαρά αλλά και στην ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην Σία Κοσιώνη και στο δελτίο ειδήσεων του ΣKAΪ.

Ερωτώμενος για την απόφαση της Δράσης να υποστηρίξει το Ποτάμι είπε: “Συνεργαζόμαστε με τις υγιείς προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Δεν πρέπει να σας ξαφνιάζει που ένα ευρωπαϊκό κόμμα, όπως η Δράση στηρίζει ένα ευρωπαϊκό κόμμα, όπως το Ποτάμι”.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την απορία “πώς ένα κόμμα που λέει ότι θέλει να μείνει η Ελλάδα στην Ε.Ε., προτείνει συνεργασία σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλαδή σε δύο κόμματα που είναι λένε όχι στην Ευρώπη”.

Για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης ανέφερε: “Εμείς λέμε σε Τσίπρα και Σαμαρά ότι υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που πρέπει να γίνουν στη χώρα, δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες. Αυτή είναι η διαφορά. Υπάρχει ένα δυναμικό που δεν είναι σε κανένα κομματικό επιτελείο και αυτοί πρέπει να κληθούν να αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις. Στόχος μας είναι οι πετυχημένοι της ζωής να βγουν μπροστά. Το Ποτάμι αν έρθει να κυβερνήσει, δεν θα έρθει για να κυβερνήσουν οι φίλοι του Θεοδωράκη, ή οι φίλοι του Σαμαρά αλλά οι άνθρωποι με πετυχημένη δράση”.

Για τις κυβερνητικές προτεραιότητες του Κινήματος υπογράμμισε: “Δεν παίζουμε με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, με τις καταθέσεις των Ελλήνων και ζητάμε εγγυημένο εισόδημα γι’ αυτούς που υποφέρουν”.

Στο ερώτημα με ποιο κόμμα θα συνεργαστεί το Ποτάμι μετά τις εκλογές είπε: “Δεν έχει σημασία αν νιώθεις φιλικά προς τον ένα ή τον άλλον. Εκείνη τη στιγμή σημασία έχει τι λύσεις μπορείς να επιβάλεις στο πολιτικό σύστημα. Με λύπη μου είδα τον κ. Σαμαρά να επιστρέφει στους Μπαλτάκους. δεν είναι πρέπον το ακροδεξιό χιούμορ του κ. Σαμαρά για τους μετανάστες. Και από την άλλη έχουμε την ανεύθυνη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει ανοιχτά σύνορα”.

Για την χρηματοδότηση των κομμάτων πρότεινε: “Όταν μοιραστούν τα χρήματα στα κόμματα, εμείς θα προτείνουμε στα κόμματα να χρησιμοποιήσουν τα μισά”.

Για τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ απάντησε :”Υπάρχει μια ανεύθυνη συμπεριφορά του πολιτικού δυναμικού σε σχέση με τη συζήτηση για τον ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη με συμμάχους, όπως ο Ρέντσι,οι Γάλλοι, οι Ισπανοί με την καρδιά της Ευρώπης πρέπει να συμμαχήσουμε για να μείνουμε στην Ευρώπη”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι “στο Ποτάμι έχουμε ομάδα διαπραγμάτευσης. Και θα συνεργαστούμε ακόμα και αν δεν είμαστε στην κυβέρνηση. Eίναι υποχρέωση του πολιτικού κόσμου να συνεργαστεί για το χρέος, που είναι εθνικό θέμα”.

Στο ερώτημα αν το χρέος είναι βιώσιμο υπογράμμισε :”Το χρέος δεν είναι βιώσιμο όταν δεν έχουμε ανάπτυξη και είναι βιώσιμο όταν έχουμε ανάπτυξη”.

Για το ενδεχόμενο δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης είπε: “Θα ήθελα να μην υπάρξουν δεύτερες εκλογές. Αλλά τα άλλα κόμματα δε νοιάζονται, καθένας θεωρεί τον εαυτό του Μεσσία και πολύ φοβάμαι ότι είναι ανέτοιμοι γι’ αυτά που έρχονται”.

Για το πώς βλέπει το κόμμα του Γ. Παπανδρέου απάντησε: “Ο Παπανδρέου δεν μπόρεσε με 44% να αλλάξει τα πράγματα, θα το κάνει τώρα;”.

Σχετικά με τους στόχους του Ποταμιού στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ξεκαθάρισε :”Στόχος μας είναι η τρίτη διερευνητική εντολή. Εάν το Ποτάμι δεν είναι τρίτη δύναμη, θα το θεωρήσω αποτυχία. Και ως επικεφαλής του Ποταμιού και ως δημοκρατικός πολίτης γιατί αν δεν είναι το Ποτάμι, θα είναι η Χρυσή Αυγή, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Αν αποτύχω, δεν θα μείνω στην πολιτική γιατί δεν θεωρώ τον εαυτό μου αναντικατάστατο, αν ο κόσμος δεν με θέλει”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook