Σταύρος Θεοδωράκης: Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

σταύρος-θεοδωράκης-είμαστε-υποχρεωμ-287006

Κανένας δε μπορεί να αρνηθεί ότι όλους όσους έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα, τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τους έχουμε πληρώσει ακριβά. Αν δεν κάνουμε ένα διαφορετικό βήμα την Κυριακή, δε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα γίνει κάτι διαφορετικό στη ζωή μας» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στο λόγο για τον οποίο ζητάει από τον ελληνικό λαό να δυναμώσει το Ποτάμι δίνοντάς του 10% στις επόμενες εκλογές, λέγοντας «Αν πάρουμε ένα ποσοστό μικρότερο από αυτό των προηγούμενων εκλογών, δε θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις όπως θέλουμε και δε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την κοινωνία. Πρέπει λοιπόν το πρώτο κόμμα να έχει απέναντί του μια ισχυρή δύναμη για να την υπολογίσει και όχι για να κυβερνάει ερήμην της».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα των εκλογών, τονίζοντας:

Μη θεωρείτε δεδομένο ότι το Ποτάμι θα συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση. Να θεωρείτε δεδομένο ότι το Ποτάμι δε θα αφήσει τη χώρα να πάει σε νέες εκλογές. Μπορεί λοιπόν να συμμετάσχουμε, να στηρίξουμε ή να ανεχθούμε μια κυβέρνηση. Για τουλάχιστον τρία χρόνια δε θα πρέπει να γίνουν εκλογές. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ, γιατί αν δε σχηματιστεί κυβέρνηση θα πάμε σε εκλογές και αυτό δεν το αντέχει η χώρα. Χωρίς το πρώτο κόμμα –λόγω του εκλογικού νόμου- δε μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση. Εμείς λοιπόν λέμε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η σταθερότητα και ο στέρεος ευρωπαϊκός προσανατολισμός. Πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να συγκροτηθεί από ανθρώπους που πιστεύουν στην Ευρώπη πραγματικά και όχι περιστασιακά.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Οι κ.κ. Τσίπρας, Μεϊμαράκης και Γεννηματά είπαν ότι αλλάζουν. Μα πώς αλλάζουν αφού δεν αλλάζουν τα πρόσωπα τα οποία έχουν στις εκλογικές λίστες τους; Εμείς δείξαμε τι εννοούμε όταν λέμε αλλαγή. Δείξαμε τους ανθρώπους μας. Τον Διαμαντούρο, τον Αλιβιζάτο, τον Γραμματικάκη. Εμφανίσαμε ανθρώπους με εμπειρίες, που γνωρίζουν πώς θα πρέπει να γίνει η διαπραγμάτευση με την Ευρώπη και ποιες είναι οι λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ανθρώπους που γνωρίζουν πώς να σβήνουν τη φωτιά. Καμιά κρίση δεν έχει λυθεί με τον παλιό τρόπο. Το παλαιοκομματικό μας πολιτικό σύστημα θέλει οι ίδιοι άνθρωποι, εκείνοι που δημιούργησαν την κρίση, να αλλάξουν τα πράγματα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook