Σταύρος Αρναουτάκης: «Ο κόσμος γνωρίζει και εμπιστεύεται αυτούς που θέλουν να τον υπηρετούν»

σταύρος-αρναουτάκης-ο-κόσμος-γνωρίζ-145448

arnaoutakis xaniaΑισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε στον SUPER FM, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης που έκανε έναν απολογισμό της θητείας του και παρουσίασε τα σχέδιά του για την νέα πενταετία, στην περίπτωση που επανεκλεγεί.

«Έχουμε κάνει μια άριστη συνεργασία και με την αντιπεριφέρεια και τον Αποστόλη τον Βουλγαράκη και με τον Νίκο τον Καλογερή και με όλους τους δήμους και τους φορείς που διαχειρίζονται έργα (…) ‘Εχω έρθει στα Χανιά 170 φορές τα τελευταία τρία χρόνια, αποδεικνύοντας πώς πρέπει να βλέπει ο περιφερειάρχης την ανάπτυξη της Κρήτης», είπε χαρακτηριστικά

Σε εκείνους που τον χαρακτηρίζουν «μνημονιακό Περιφερειάρχη» ο κ. Αρναουτάκης, απάντησε: » Εμείς τα τελευταία τριάμισι χρόνια αποδείξαμε ότι είμαστε δίπλα στον πολίτη και απέναντι σε όλους αυτούς που έδιωχναν κόσμο, που μείωναν μισθούς και δημιουργούσαν αυτά τα προβλήματα» για να τονίζει ότι προέρχεται από έναν δημοκρατικό χώρο, ότι ανήκει σε μια δημοκρατική παράταξη, όμως  είναι αυτοδιοικητικός και έχει υποχρέωση να στηρίξει την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών.

«Από αυτήν άλλωστε απαρτίζεται και το ψηφοδέλτιο το δικό μας» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ένα ψηφοδέλτιο ανοικτό, της κοινωνίας από ανθρώπους που έχουν καταξιωθεί στη δουλειά τους, ανθρώπους από τους περισσότερους πολιτικούς χώρους»

Προχωρούν τα έργα

«Δεν υπάρχει θέμα απένταξης κανενός έργου», είπε, ερωτηθείς σχετικά: «Για όλα τα έργα που έχουν εγκριθεί προχωρούν οι δημοπρατήσεις και τα έργα που δεν ολοκληρώνονται μέχρι το 2015, προχωρούν στην νέα προγραμματική περίοδο. Όλα θα προχωρήσουν κανονικά».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο φράγμα Βαλσαμιώτη, το οποίο κόστισε 15 περίπου εκατομμύρια ευρώ: «Χρειάζεται η συνεργασία όλων μας για να δούμε πως στην νέα προγραμματική περίοδο θα κάνουμε και τα άλλα μεγάλα αρδευτικά έργα που έχουν ανάγκη τα Χανιά και ολόκληρη η Κρήτη» τόνισε ο Περιφερειάρχης, που παρουσίασε την συνέργεια όλων των φορέων ως το «κλειδί» της διεκδίκησης πόρων από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για τα μεγάλα έργα.

Ανάγκη για αποκέντρωση 

Διαπίστωσε, ωστόσο, την ανάγκη για αποκέντρωση των πόρων: «Ο αιρετός περιφερειάρχης μπορεί αν διαχειριστεί καλύτερα οποιοδήποτε πρόγραμμα απ’ ότι η Αθήνα.  Διαφορετικά διαχειριζόμαστε την τύχη ενός προγράμματος εμείς οι αιρετοί και διαφορετικά το διαχειρίζεται στην Αθήνα, ένας διορισμένος γενικός γραμματέας ή ένας οποιοσδήποτε υπάλληλος», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον ΒΟΑΚ

«Πάντα ήταν αρμοδιότητα του αρμόδιου υπουργείου. Τώρα, η υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου έχει μεταφερθεί στον Οργανσιμό Ανάπτυξης Κρήτης» είπε ο κ. Αρναουτάκης που διαπίστωσε βέβαια ότι «είναι ευθύνη όλων μας αλλά κυρίως της κυβέρνησης να βρει τους πόρους για την εκπόνηση των μελετών και την υλοποίησή τους».

Ο ίδιος δήλωσε κατηγορηματικά ότι η χρηματοδότηση πρέπει να αναζητηθεί από  εθνικούς και ευρωπαϊκους πόρους και όχι από ΣΔΙΤ. «Είμαι κατά των διοδίων», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα Χανιά

Η οδική σύνδεση Αεροδρομίου – Σούδας, είναι από τα πρώτα έργα στην επόμενη προγραμματική περίοδο, σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη, που διαβεβαίωσε ότι το έργο θα υλοποιηθεί άμεσα μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη.

«Σίγουρα δεν μπορούμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα με ένα ΕΣΠΑ ή με ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που έχει περικοπεί κατά 50% αλλά αν είμαστε σωστά προετοιμασμένοι, αν έχουμε μελέτες αν έχουμε τη βούληση να μπορούμε να συνεργαστούμε, μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας βέβαιος ότι «ο κόσμος γνωρίζει και εμπιστεύεται αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να τον υπηρετήσουν».

«Πάντα λέγαμε την αλήθεια στον κόσμο γι’ αυτό και ο κόσμος μας εμπιστεύεται. Εισπράττουμε αυτήν την αγάπη, εισπράττουμε αυτήν την εκτίμηση του κόσμου» είπε: «Θέλουμε να έχουμε το υψηλότερο δυνατό ποσοστό».

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook