Σταϊνμάιερ: Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ο Ερντογάν περί Γερμανίας – «καταφυγίου τρομοκρατών»

σταϊνμάιερ-δεν-καταλαβαίνω-τι-εννοεί-451807

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε νωρίτερα τη Γερμανία ότι έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο γκιουλενιστών και «άλλων τρομοκρατών», με το Βερολίνο να του απαντά ότι «δεν καταλαβαίνει τις δηλώσεις του».

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους υποστήριξε ότι η Γερμανία έχει αρνηθεί να εκδώσει πρόσωπα που σχετίζονται με την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ανέφερε ότι δεν μπορεί να καταλάβει καθόλου αυτές τις δηλώσεις του Ερντογάν, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

«Αυτή τη στιγμή η Γερμανία έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες χώρες σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία τρομοκρατών. Θα μείνετε στην ιστορία σαν μια χώρα που υποδέχεται τρομοκράτες», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι οι τουρκικές αρχές έχουν στείλει στο Βερολίνο περισσότερους από 4.000 φακέλους με αιτήματα έκδοσης προσώπων που σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα, χωρίς να έχουν λάβει θετική απάντηση.

Ο κ. Σταϊνμάιερ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία επιθυμεί να έχει στενές και εποικοδομητικές σχέσεις με την Άγκυρα, ωστόσο «δεν θα μασήσει τα λόγια της» σε θέματα που αφορούν παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook