Σταματούν το χρόνο | Αυτά είναι τα 6 τρόφιμα που σε διατηρούν νέα

σταματούν-το-χρόνο-αυτά-είναι-τα-6-τρόφ-320044

Είναι γνωστό ότι η διατροφή είναι το Α και το Ω για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Όμως, εκτός από την καλή υγεία, μπορεί να κάνει θαύματα και για την ομορφιά μας! Τα παρακάτω superfoods, αν καταναλώνονται συχνά, θα έχουν μια φοβερά αναζωογονητική επίδραση στο δέρμα σου και θα σε κάνουν να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι νεότερη!

Εκτός από την επιβράδυνση της γήρανσης των κυττάρων του δέρματος επιδρούν και σε πολλά ζωτικά όργανα στο σώμα. Δες λοιπόν ποιες είναι οι βόμβες ομορφιάς που πρέπει να τρως (και κάποιες να εφαρμόζεις στο δέρμα σου) για να είσαι και να δείχνεις πάντα νέα!

1. Ελαιόλαδο

Olive-Oil-.jpg

Το ελαιόλαδο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και είναι καλό να το καταναλώνεις ωμό ή να το εφαρμόζεις τοπικά στο δέρμα σου σαν μάσκα.

2. Σοκολάτα

Chocolate-Jovan.jpg

Κατανάλωσε καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα τακτικά για να διατηρήσεις τη νεανικότητα της επιδερμίδας σου. Η σοκολάτα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή που προστατεύουν το δέρμα από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία και μπορούν να αντιστρέψουν την εξασθένηση της μνήμης.

3. Στρείδια

Oysters.jpg

Τα στρείδια έχουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τέλειο το δέρμα σου για πολλά χρόνια! Ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Α που βρέθηκε στα στρείδια δίνει λάμψη και απαλότητα στην επιδερμίδα.

4. Ακτινίδια

Kiwi.jpg

Άλλο ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό πλούσιο σε βιταμίνη C, που αποτρέπει τη γήρανση του δέρματος. Έρευνες του Journal of the American College of Nutrition απέδειξαν ότι η ημερήσια κατανάλωση ακτινιδίων διορθώνει την κυτταρική βλάβη που προκαλείται από την οξείδωση και βοηθά στην επιδιόρθωση του DNA .

5. Κολοκύθα

Pumpkins.jpg

Έχει λίγο απ’ όλα όσα συμβάλλουν για ένα υγιές και όμορφο δέρμα. Η βήτα-καροτίνη και οι βιταμίνες Α, Ε και C που περιέχει επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης και προλαμβάνουν τις ρυτίδες.

6. Κόκκινο κρασί

Red-wine.jpg

Η ρεσβερατρόλη που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών έχει πολλά ωφέλιμα αντιγηραντικά συστατικά και χαρίζει νεανική επιδερμίδα.

faysbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook