Σταθεροποίηση της οικονομίας βλέπει ο Γιώργος Σταθάκης

σταθεροποίηση-της-οικονομίας-βλέπει-324380

Σαφείς ενδείξεις σταθεροποίησης της κατάστασης, μετά το καλοκαίρι, επισήμανε ο Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας χθες στην εκδήλωση απονομής βραβείων του περιοδικού Retail Business.

«Μπορεί αυτό ακόμα να μην γίνεται ακόμα αισθητό στο λιανεμπόριο, καθώς εκεί η ζήτηση εξαρτάται περισσότερο από τα εισοδήματα των εργαζομένων, που δυστυχώς δεν έχουν ακόμα ανακάμψει. Μια σειρά δεικτών, όμως, παραπέμπουν σε «γύρισμα» τομέων της οικονομίας, όπως η βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές, για τις οποίες τα στοιχεία του 11μηνου καταγράφουν ιστορικό ρεκόρ. Οι θετικές αυτές επιδόσεις σύντομα θα επηρεάσουν θετικά το σύνολο της οικονομίας, μέσω της αύξησης της απασχόλησης και, άρα, των εισοδημάτων των καταναλωτών. Θα εισέλθουμε, έτσι, σε έναν ενάρετο κύκλο, όπου η ανάκαμψη των εισοδημάτων θα οδηγεί σε τόνωση της ζήτησης και, άρα, περαιτέρω ενίσχυση εισοδημάτων και απασχόλησης» σημείωσε ο κ. Σταθάκης.

Αναφερόμενος στις κινήσεις που έχουν σχεδιαστεί για το επόμενο διάστημα, επισήμανε τον νέο αναπτυξιακό νόμο, το Αναπτυξιακό Ταμείο, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-20, τις θεσμικές παρεμβάσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και την τόνωση του ανταγωνισμού, που έχουν, όπως είπε, κοινό χαρακτηριστικό την ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τη βελτίωση των όρων πρόσβασης σε χρηματοδότηση και τη διευκόλυνση της επαφής με δημόσιες υπηρεσίες.

Ο υπουργός τόνισε, τέλος ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εμπέδωση του κλίματος σταθερότητας, επισημαίνοντας ότι πολιτική σταθερότητα υπάρχει, μετά τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, στο τραπεζικό σύστημα η σταθερότητα επιτυγχάνεται με την κεφαλαιακή θωράκιση των τραπεζών και την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων τους και στην οικονομία τη σταθερότητα εγγυάται η ταξική μεροληψία που καθορίζει τις επιλογές μας, προτάσσοντας τη στήριξη των εισοδημάτων των εργαζομένων και των μικρομεσαίων.stathakis_retail2

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook