Σταθάκης: Να συνδεθεί το χρέος με ρήτρα ανάπτυξης

σταθάκης-να-συνδεθεί-το-χρέος-με-ρήτρα-64019

stathakis

Την άποψη ότι αν δεν συνοδευτεί από μέτρα ανάπτυξης, το ελληνικό χρέος δεν θα είναι ποτέ βιώσιμο, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον Real Fm και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το ενδεχόμενο κουρέματος ελληνικού χρέους αλλά και την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Ο Χανιώτης βουλευτής, τοποθετήθηκε πάνω στην πιθανότητα νέας διαγραφής μέρους τους ελληνικού χρέους, που άφησε ανοικτό ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Το χρέος, μετά τη διαγραφή μέρους του, θα έχει προβλήματα εξυπηρέτησής του. Μόνο υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και η αποπληρωμή του χρέους θα συνδυάζεται με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μπορούμε να μιλάμε για βιωσιμότητα. Το χρέος πρέπει να συνδεθεί με μια ρήτρα ανάπτυξης κάποιας μορφής. Διαφορετικά θα πέσει πάλι η ελληνική οικονομία σε μία νέα παγίδα χρέους, την οποία δεν θα μπορεί να υπηρετήσει», είπε.

Επίσης, προέβαλλε την ανάγκη του να δείξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευελιξία απέναντι στην Ελλάδα και να μην απαιτήσει τη λήψη νέων μέτρων το 2015-2016, ενώ εξέφρασε το φόβο ότι τα «καλά λόγια» που ακούγονται τελευταία για τη χώρα μας, εξυπηρετούν σκοπιμότητες:

«Η πετυχημένη προβολή του «ελληνικού παραδείγματος» και τα καλά λόγια των Ευρωπαίων αξιωματούχων, έχω την φοβία ότι έχουν ημερομηνία λήξης τις Γερμανικές εκλογές και ότι μπορεί να τεθεί θέμα νέου μνημονίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook