Σταθάκης: «Δυστυχώς για τους συκοφάντες της ημέρας η περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι δεν πολεοδομήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

σταθάκης-δυστυχώς-για-τους-συκοφάντ-672386

Απάντηση σε όσους κατηγόρησαν το υπουργείο Περιβάλλοντος για το ζήτημα της πολεοδόμησης στο Κόκκινο Λιμανάκι έδωσε ο Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταθάκης μίλησε για «συκοφάντες» και ανέφερε ότι η πολεοδόμηση της περιοχής έγινε το 2012.

Ακολουθεί δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη:

«Δυστυχώς για τους συκοφάντες της ημέρας η περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι δεν πολεοδομήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά τον Ιανουάριο του 2012 (Προεδρικό Διάταγμα 24-1-12, ΦΕΚ ΑΑΠ/43).

Ειδικότερα, η προσπάθεια πολεοδόμησης ξεκίνησε με Υπουργική Απόφαση το 2003, που περιλάμβανε 82 οικοδομικά τετράγωνα. Την Απόφαση αυτή έκρινε παράνομη το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), υποδεικνύοντας ότι χρειάζεται Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ). Όταν αυτό εκδόθηκε (το 2012), αφορούσε 68 από τα 82 οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής.

Τον Νοέμβριο του 2013 προωθήθηκε στο ΣτΕ νέο σχέδιο ΠΔ, το οποίο αφορούσε 9 από τα εναπομείναντα 14 οικοδομικά τετράγωνα. Το ΣτΕ το απέρριψε και στη γνωμοδότησή του υπέδειξε στη Διοίκηση «εάν το κρίνει σκόπιμο, να το αναδιατυπώσει κατά τρόπο ώστε να αφορά αμιγώς τα οικοδομικά τετράγωνα 292 και 295».

Το ΠΔ που φέρει την υπογραφή μου (24-3-17, ΦΕΚ ΑΑΠ/63) εγκρίνει την ένταξη στο πολεοδομικό σχέδιο αποκλειστικά αυτών των δύο οικοδομικών τετραγώνων, στο πλαίσιο της γνωμοδότησης του ΣτΕ.

Την επαύριο μιας τόσο μεγάλης εθνικής τραγωδίας θεωρώ απαραίτητο να υπάρχει αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές και κατά το δυνατόν έγκυρη πληροφόρηση.»

2 thoughts on “Σταθάκης: «Δυστυχώς για τους συκοφάντες της ημέρας η περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι δεν πολεοδομήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

  1. Όχι ρε Σταθάκη μην τους τα λες αυτά. Αφού σίγουρα ο Σύριζα φταίει. Μήπως θυμάστε λάθος και κυβερνούσατε το 2012; Ψάξτε το δεν μπορεί!

    1. ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΘΑΚΗ…
      ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 2017…
      ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΙΑΣΕ…
      ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΑΜΑΣΗΤΕΣ…ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΑ ΤΟΝ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ…
      ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ…ΚΛΠ ΚΛΠ…ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ…ΦΕΚ 63.
      ΤΟ 2012 ΗΤΑΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ…
      ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook