Σταθάκης: Ανοιχτό παράθυρο για χρηματοδότηση και εντός Μαρτίου

σταθάκης-ανοιχτό-παράθυρο-για-χρηματ-223401

stath708_2Από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης, είναι η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, και το πρώτο θετικό βήμα προς τα μπρος είναι η χθεσινή απόφαση του eurogroup τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στο «Κόκκινο» ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας σημείωσε επίσης ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί να επιτευχθεί ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους μέχρι την αξιολόγηση του Απριλίου.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε πως υπάρχει ανοιχτό παράθυρο για να βρεθεί λύση και με το πρόβλημα της μεταβατικής χρηματοδότησης εντός του μηνός, μέχρι το προβλεπόμενο διάστημα – τέλη Απριλίου. Ενώ χαρακτήρισε παραπλανητικές τις απόψεις που θέλουν να προσομοιάσουν τις σημερινές διαπραγματεύσεις και το σημερινό πλαίσιο που κινείται η κυβέρνηση με μια παραλλαγή της τρόικα και των παλιών μνημονίων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο κόσμος κάνει υπομονή και πιστεύει στην κυβέρνηση, αλλά θέλει να δει και στην πράξη τις προεκλογικές εξαγγελίες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ επανεκκίνησης της οικονομίας

Με βάση το παραπάνω συμπέρασμα ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση θα επιταχύνει, εντός εβδομάδας, πρωτοβουλίες για να επανεκκινηθεί η οικονομία στους παρακάτω τομείς:

α) Πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας,

β) Κινητοποίηση του ΕΣΠΑ, μέτρα φιλικά προς την νεανική επιχειρηματικότητα, απλοποίηση της γραφειοκρατίας, στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων,

γ) Εντός τριών μηνών να έχει απεγκλωβιστεί ο αναπτυξιακός νόμος, που πρακτικά έχει παγώσει εδώ και 6 μήνες,

δ) Στήριξη νέων υποδομών στον τουρισμό και στην περιφερειακή ανάπτυξη

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook