Στήριξη στην απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από το Εργατικό Κέντρο Χανίων

στήριξη-στην-απεργία-της-γενοπ-δεη-από-440209

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει, «ενάντια στο «ξεπούλημα» της Επιχείρησης», όπως αναφέρει η ανακοίνωση, βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ), στηρίζοντας τον αγώνα τους (48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τη Δευτέρα 23 Απριλίου), ενάντια στο «ξεπούλημα» της Επιχείρησης.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “βαφτίζει” σαν στρατηγικό σχεδιασμό εκείνο που όταν ήταν στην αντιπολίτευση στηλίτευε ως “εθνικό έγκλημα”.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση –με το προς ψήφιση Νομοσχέδιο– ΕΠΕΛΕΞΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΕΦΙΚΤΩΝ ΛΥΣΕΩΝ να απελευθερώσει την λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή μέσα από την εκποίηση των μονάδων και ορυχείων.

Πρόκειται για εντελώς παράλογη και ανεδαφική μνημονιακή δέσμευση που οδηγεί τη ΔΕΗ σε μη βιωσιμότητα, με αρνητικές επιπτώσεις για την ενεργειακή ασφάλεια και την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και με δραματικά αποτελέσματα για την κοινωνία και την οικονομία.

Τέτοιες κυβερνητικές αποφάσεις θα βρουν απέναντί  τούς εργαζόμενους της χώρας, αφού το ρεύμα αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό, αναπαλλοτρίωτο».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook