Στάση εργασίας ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στον «ξαφνικό θάνατο» της Δημοτικής Αστυνομίας

στάση-εργασίας-οτα-και-αδεδυ-ενάντια-σ-77030

dimotiki astynomia11JPGΣτάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου τους, θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στους Δήμους και στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν με αυτόν τον τρόπο να αντιδράσουν στην είδηση της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα, όπως λένε, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

POE.OTAΠΟΕ-ΟΤΑ: «Πραξικόπημα και συνταγματική εκτροπή, η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας»

Αναλυτικά, η ΠΟΕ – ΟΤΑ, ανακοίνωσε:

Η απόφαση της κυβέρνησης για τον «ξαφνικό θάνατο» της Ε.Ρ.Τ. επεκτείνεται και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Η πρόθεση της κυβέρνησης για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή και είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ», ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση.

Πλέον στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι΄ αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική»

κάλεσε την ΚΕΔΕ άμεσα να «προστατέψει με αποφάσεις της τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία μεθοδικά και απροκάλυπτα οδηγούν σε διάλυση»

και αποφάσισε να συνεδριάσει εκτάκτως, την Δευτέρα το πρωί στις 11:00, προκειμένου να αποφασίσει περαιτέρω τη στάση της.

adedy-660_4 ΑΔΕΔΥ: Η Δημοτική Αστυνομία είναι μόνο η αρχή

Από την πλευρά της, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ, τόνισε:

«Ήδη δρομολογήθηκε η μετακίνηση 4.000 εργαζόμενων της Δημοτικής Αστυνομίας και ετοιμάζεται ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση για διαθεσιμότητες και απολύσεις σε οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τα Υπουργεία και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες.

Αμέσως 12.500 υπάλληλοι τίθενται σε κινητικότητα, ο χρόνος διαθεσιμότητας μειώνεται και μετά οι υπάλληλοι μπορεί να απολυθούν. Οι 15.000 απολύσεις προωθούνται να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2014. Με νομοθετική ρύθμιση, που προωθείται, καταργείται ακόμη και η προστασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διευκολυνθούν και να διευρυνθούν οι απολύσεις!»

και κάλεσε τα μέλη της σε στάση εργασίας και συλλαλητήριο,  και πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook