Στάση αναμονής για την Ελλάδα από το Eurogroup

στάση-αναμονής-για-την-ελλάδα-από-το-eurogroup-13915

eurogroup  4Τα αποτελέσματα του ελέγχου της τρόικας αναμένει το Eurogroup. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ «η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα είχαν παραγωγικές συζητήσεις στο Παρίσι για να προετοιμάσουν τον επόμενο έλεγχο που θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Όταν ο έλεγχος ολοκληρωθεί το Εurogroup θα συζητήσει τα αποτελέσματα και τα διάφορα εμπλεκόμενα θέματα που άπτονται του τέλους του τρέχοντος προγράμματος στα τέλη του έτους».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλιγκ εξήγησε ότι: «στο ελληνικό πρόγραμμα απομένουν 1,8 δις ευρώ από τον EFSF και 1,8 δισ. από SMP profits, τα οποία είναι έτοιμα να διατεθούν όταν ολοκληρωθεί ο 5ος έλεγχος».

Παράλληλα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι η ευρωζώνη εισέρχεται σε μια νέα φάση που οι προτεραιότητες αλλάζουν και από την δημοσιονομική προσαρμογή εισέρχονται στην υποστήριξη της ανάπτυξης και την δημιουργία θέσεων εργασία. Πρέπει να υπάρξει ανάληψη αποτελεσματικής δράσης, υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup καθώς, όπως ανέφερε, από μόνη της η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν επαρκεί.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο επίτροπος Κατάινεν επεσήμαναν ότι πρέπει να υπάρξουν σοβαρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και όλα αυτά χωρίς να υπάρξει υπαναχώρηση στη δημοσιονομική πολιτική.

«Δεν πρέπει να χάσουμε την δημοσιονομική αξιοπιστία που τόσο δύσκολα χτίσαμε», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Οι 18 υπουργοί ανέλαβαν την ευθύνη να επεξεργαστούν σχέδια για τη μείωση των φορολογικών βαρών επί της εργασίας και να κοπούν οι μη παραγωγικές κρατικές δαπάνες. Ταυτόχρονα το Eurogroup ζητά την αλλαγή των περιορισμών και των κανόνων στην αγορά εργασίας στην ευρωζώνη

«Δεν πρέπει να ξηλώσουμε τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής προσαρμογής» είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ και εξήγησε ότι «το σύμφωνο σταθερότητας ήταν όλα αυτά τα χρόνια μια άγκυρα εμπιστοσύνης», συμφωνώντας απόλυτα με τις απόψεις που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε είχε εκφράσει δημόσια την Τρίτη.

Πηγή: real.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook