Σπίτι καθαρό και τακτοποιημένο | Τα 4 μυστικά της καλής νοικοκυράς

σπίτι-καθαρό-και-τακτοποιημένο-τα-4-μυ-328797

Μπορεί να πιστεύετε πως υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων, αυτών με τα καθαρά και τακτοποιημένα σπίτια και των μη, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Οι άνθρωποι που έχουν τα σπίτια στην εντέλεια δεν κάνουν μαγικά, απλά έχουν μυστικά! Και, όχι δεν περνούν ώρες με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι.

Ποια τα μυστικά τους;

Γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ τακτοποιημένου και καθαρού

Ενα σπίτι θα μπορούσε να θεωρείται καθαρό όταν οι επιφάνειές του και τα έπιπλά του λάμπουν. Ωστόσο, όταν υπάρχουν πεταμένα ρούχα, άστρωτα κρεβάτια και αντικείμενα στο πάτωμα, τότε λέμε πως το σπίτι είναι βρώμικο κι ας γυαλίζουν τα τζάμια και τα έπιπλά του. Αλλο, λοιπόν, καθαρό και άλλο τακτοποιημένο.

Η τάξη είναι συνήθεια τους

Αν στο σπίτι αυτών των ανθρώπων σκάσει μια βόμβα, δεν θα περιμένουν να περάσουν ώρες για να μαζέψουν τα κομμάτια. Οταν κάτι αλλάζει θέση ή χρησιμοποιείται, επιστρέφει απευθείας στη θέση του.

Φυλάνε λιγότερα πράγματα

Είναι δύσκολο ένα σπίτι να μείνει καθαρό και τακτοποιημένο, άμα ο ιδιοκτήτης του συνηθίζει να μαζεύει άχρηστα αντικείμενα, πιστεύοντας πως κάποια στιγμή θα του χρειαστούν. Αντί να μαζεύουν, ας πούμε τα βαζάκια από τις μαρμελάδες, κρατούν ένα-δύο το πολύ και τα υπόλοιπα τα πάνε στην ανακύκλωση.

Εχουν ένα συρτάρι με «σκουπίδια»

Επειδή κανείς δεν είναι τέλειος και επειδή ο παραπάνω κανένας δεν ισχύει για όλους, ορισμένοι έχουν ένα συρτάρι που βάζουν τα άχρηστα αντικείμενα. Τα μαζεύουν, όμως, μόνο εκεί, σε κανένα άλλο σημείο του σπιτιού.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook