Σουφλέ σοκολάτας

σουφλέ-σοκολάτας-628377

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα υγρό σουφλέ σοκολάτας; Ένα υπέροχο γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Μερίδες:6-8 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:20′ Έτοιμο σε:40′

Υλικά

3 κουτ. γλυκού ζάχαρη ψιλή

40γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο

75γρ. Κουβερτούρα γάλακτος σε κυβάκια

3 κουτ. γλυκού λικέρ σοκολάτα ή καφέ

200γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις

4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

170γρ. Ζάχαρη Καστανή

70γρ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη 8 ατομικά σκεύη για σουφλέ, κουνώντας να απλωθεί παντού η ζάχαρη και τινάζετε να φύγει όση ζάχαρη δεν κόλλησε στα τοιχώματα.

Λιώνετε τη σοκολάτα με το υπόλοιπο βούτυρο σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσουν, ρίχνετε το λικέρ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάτε στο μίξερ την Καστανή Ζάχαρη Fytro και τους κρόκους των αβγών. Προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές. Ρίχνετε σταδιακά και το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε.

Χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών με την άχνη μέχρι να πάρετε μια σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε στο παραπάνω μίγμα ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με απαλές κινήσεις.

Τοποθετείτε τα φορμάκια στο καυτό ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσουν αρκετά τα σουφλέ. Για να δείτε αν είναι έτοιμα, βυθίζετε μία οδοντογλυφίδα στη μία άκρη του σουφλέ.

Πρέπει να βγαίνει καθαρή και λίγο υγρή, καθώς τα σουφλέ θα έχουν ψηθεί εντελώς μέχρι να τα σερβίρετε.

Tips

Προαιρετικά ανακατεύετε σε ένα μπολ λίγη ζάχαρη άχνη με 1 φάκελο Τριμμένο Μπισκότο  και πασπαλίζετε τα σουφλέ.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook